Opkomende comedians in Veluvine – Veluvine Filmhuis draait Richard Jewell

Opkomende comedians in Veluvine

Nunspeet – Iedereen kent het Cameretten Festival en het Leids Cabaret Festival, maar nu is er ook Let’s Make Comedy. De Vereniging Gelderse Podia geeft met dit nieuwe festival nieuw talent de kans om vlieguren te maken. Na verschillende voorrondes, kwartfinales en twee uitverkochte halve finales was op zaterdag 26 september 2020 de grote zinderende finale. Na maandenlange spanning mag comedian Kim van den Heuvel zich de winnaar van de eerste editie van Let’s Make Comedy noemen.

De vier finalisten zijn te zien in de Finalistentour en spelen in de maanden oktober, november en december op de deelnemende Gelderse Podia waaronder in Veluvine Nunspeet. “Ondanks de recente strengere Corona maatregelen bied Veluvine een verantwoorde speelruimte aan de nieuwe talenten en kan de voorstelling van vrijdag 6 november toch doorgaan. Een uniek avondje-uit, hilarisch en verantwoord.” Aldus Veluvine. Er zijn slechts 30 plaatsen beschikbaar. Veluvine adviseert bezoekers dan ook om er snel bij te zijn. Kaarten voor vrijdag 6 november zijn beschikbaar via www.veluvinenunspeet.nl

Veluvine Filmhuis draait Richard Jewell

Nunspeet – Tijdens een training tot bewaker van de Olympische spelen kreeg Jewell het advies “Als je iemand van de bommendienst wit ziet wegtrekken moet je het op een rennen gaan zetten. En die actie is Jewell duur te komen staan.

Richard Jewell is een Amerikaanse biografische dramafilm uit 2019 onder regie van Clint Eastwood. De film is gebaseerd op het leven van Richard Jewell, Richard Jewell werd in 1996 door Amerikaanse media ten onrechte beschuldigd van het plegen van een bomaanslag. In de daaropvolgende jaren sleepte hij verschillende mediabedrijven voor de rechter wegens laster. In februari 1997, zeven maanden na de bomaanslag in Atlanta (Georgia), schreef journaliste Marie Brenner onder de titel The Ballad of Richard Jewell een artikel over de gebeurtenissen.

Het Filmhuis van Veluvine is vrijdagavond 6 november geopend om 20.15 uur. Kaarten zijn beschikbaar via www.veluvinenunspeet.nl