nieuws

Pand aan de Quickbornlaan 13 aangekocht voor hospice Casa Vera

De Stichting Vrijwillige Hulpdienst De Kruimelschaar in Epe heeft de villa op de Quickbornlaan 13 definitief aangekocht. Op 28 december vindt bij notariskantoor Ridderhof en Stelwagen in Vaassen de overdracht plaats.

Zoals bekend, heeft het nieuwe hospice nogal wat voeten in aarde gehad. Maar toen de keuze eenmaal op de Quickbornlaan viel, centraal gelegen, nabij openbaar vervoer en voorzieningen, ging het eigenlijk best vrij vlot. Eind dit jaar is de nieuwe locatie voor hospice Casa Vera dan daadwerkelijk eigendom van de stichting. Penningmeester Herman Reurink treedt voorlopig op als huisbewaarder.

De aandacht gaat dan vervolgens in het nieuwe jaar uit naar het aanbouwen van het paviljoen. Daarin komen de 3 kamers voor de gasten die het hospice kan opvangen. Stichting de Kruimelschaar hoopt in het najaar van 2019 het nieuwe pand in gebruik te kunnen nemen.

De aankoop van het pand en de bouw van het paviljoen vergen in totaal ruim 1 miljoen euro. Dat bedrag is bijna binnen. Voor de laatste loodjes zoekt het bestuur nog wel mensen die het hospice financieel willen steunen. Wilt u helpen? Het bestuur komt graag met u in contact! U kunt bellen met de voorzitter Leo Eland (tel. 0578 620774) of de penningmeester Herman Reurink (tel. 0578 615640).

Het hospice is momenteel tijdelijk gehuisvest aan de Eperweg in Oene. Ook daar zijn 3 bedden beschikbaar. Gebleken is dat daarmee in voldoende mate wordt voorzien in de behoefte en dat daar ook voldoende vrijwilligers voor beschikbaar kunnen zijn.

Vrijwilligers en buren zijn eerder bij de keuze voor de Quickbornlaan 13 op de hoogte gebracht. Sommige mensen hebben zich toen opgegeven voor een nieuwsbrief, om zo de ontwikkelingen te volgen. Dit kan alsnog. Stuur een e-mail naar beerdkroeze@gmail.com met als onderwerp ‘nieuwsbrief hospice’.