bibliotheek epe

Peuterdans en voorleesuurtje bij BoekStartdag Epe

Peuterdans en voorleesuurtje bij BoekStartdag Epe

De bibliotheek in Epe doet mee met de BoekStartdag op 3 juni! Voor de allerjongste bezoekers en hun (groot)ouders zijn er leuke activiteiten. Lekker bewegen bij de workshop peuterdans met Mariska Rustebiel en een voorleesuurtje. De workshop is van 10.00 – 10.30 uur, het voorleesuurtje van 11.00 – 12.00. Voor alle jonge bezoekers is er een leuk presentje, iets te drinken en wat lekkers.

Peuterdans is bewegen op muziek. Door eenvoudige en herkenbare bewegingen, zoals rennen, springen, rondjes draaien, zwaaien, kruipen en rollen, leert je kind hoe hij zijn lichaam kan inzetten op het ritme en de melodie van een liedje. Het stimuleren van de muzikale ontwikkeling ondersteunt de totale ontwikkeling van kinderen. Denk aan het luister en concentratievermogen.

Ontdek bij het voorleesuurtje hoe fijn het is om samen met je (klein)kindje met boekjes en taal bezig te zijn.

Gratis BoekStartwebinar

Baby’s en dreumesen genieten van voorlezen en het is nog hartstikke goed voor hun taalontwikkeling ook! Hoe zorg je ervoor dat jij en je kindje plezier beleven aan een voorleesmoment? Welke boekjes zijn daarvoor geschikt? En wat kun je nog meer voor leuks doen met boeken? Jolien Hesselberth vertelt hierover in het BoekStartwebinar, dat ook boordevol nieuwe boekentips zit. Na afloop weet je meer over de voorleesontwikkeling van je kindje en heb je allerlei ideeën voor leuke, speelse activiteiten bij het voorlezen. Het gratis webinar vindt plaats op donderdag 1 juni, van 20.00 – 21.00 uur.

BoekStart

Jonge ouders kennen BoekStart misschien van het oranje koffertje met boekjes. Ouders worden met BoekStart in de Bibliotheek, het consultatiebureau en de kinderopvang voorgelicht over het belang van lezen en aangemoedigd om hun kinderen zo jong mogelijk (vanaf circa 3 maanden) in aanraking te brengen met boeken en om samen met boeken bezig te zijn. Want onderzoek bewijst: baby’s houden van boeken. Met je baby op schoot een boekje ontdekken is leerzaam. Het stimuleert de taal- en spraakontwikkeling van je kind. En het verhoogt de concentratie. Allemaal zaken waar je baby een leven lang plezier van heeft. Om boekjes voor jonge kinderen onder de aandacht te brengen is zaterdag 3 juni uitgeroepen tot landelijke BoekStartdag.

Praktische informatie BoekStartdag

Datum: zaterdag 3 juni

Tijd: 10.00 tot 12.00 uur

Locatie: Bibliotheek Epe, Stationsstraat 16, 8161CR Epe

Gratis toegang

Meer informatie: bibliotheeknoordveluwe.nl

Praktische informatie BoekStartwebinar

Datum: donderdag 1 juni

Tijd: 20.00 – 21.00 uur

Locatie: online

Gratis deelname

Meer informatie en aanmelden: bibliotheeknoordveluwe.nl