Piepschuim – Mens erger je niet – Oene – IJssel theater fietstocht zaterdag 25 en zondag 26 mei 2019

Een familiefietstocht van ongeveer 30 kilometer op zaterdag 25 en zondag 26 mei 2019. Per dag fiets je een andere route en geniet je van andere optredens.  Deelname is gratis.

Locatie: Huize Haenen – Ooster Oenerweg 10, Oene    

Tijden: Voorstelling: 10.35 uur l 12.50 uur l 14.45 uur

Iedereen kent “Mens erger je niet”, maar het is niet alleen een gezelschapsspel. Het is ook een gebod. En precies bij dít spel is dit gebod zo moeilijk na te leven. Wanneer verliest een mens bij de zoveelste verkeerde worp zijn zelfbeheersing, hoeveel pech verdraag je, en wanneer is de maat vol? De voorstelling Mens erger je niet is een zoektocht naar onze gezamenlijke ergernissen. Naar de ergernissen die ons het bord van tafel doen smijten en die ons aan tafel houden. En net als in de echte wereld kent het spel fanatiekelingen, valsspelers, winnaars, verliezers … en de bank. En dat alles in het decor van een traditioneel gezelschapsspel.

link naar PROGRAMMA ZATERDAG 25 MEI 2019 >

link naar PROGRAMMA ZONDAG 26 MEI 2019 >

De 13e editie van de IJsseltheaterfietstocht alweer. De tweedaagse fietstocht heeft intussen een vaste plek verworven in het IJsselgebied tussen Zwolle en Deventer. Een evenement dat ieder laatste weekend van mei plaatsvindt in de gemeenten Olst-Wijhe, Heerde en Epe.

Een grote groep inwoners uit het IJsselgebied doet jaarlijks mee, maar ook uit andere regio’s van Nederland komen fiets- en theaterliefhebbers fietsen in dit gebied. In 2017 stond de teller op 1900 deelnemers aan het dagprogramma en ca. 100 personen schoven ’s avonds aan voor een maaltijd met live muziek.

NATUUR, CULTUUR EN SPORTIVITEIT

Een familiefietstocht van ongeveer 30 kilometer. Per dag fiets je een andere route en geniet je van andere optredens. Dit allemaal langs de mooiste rivier van Nederland, de IJssel, waar cultuur en natuur samenstromen. Culturele juweeltjes die zich in een decor van landgoederen, uiterwaarden en en coulisselandschap als een parelsnoer aaneenrijgen.

FIETSGEK SALLAND EN VELUWSE IJSSELVALLEI

Salland en de Veluwse IJsselvallei worden genoemd als de mooiste fietsgebieden van Nederland en terecht. De variatie is groots: rivier de IJssel, uiterwaarden, bos, heide, weilanden en bovenal rust. Maar naast de prachtige natuur heeft Salland ook een geschiedenis. Neem de vele havezaten en kastelen. De verhalen uit het verleden en de natuurlijke rijkdom zijn een ware inspiratiebron. De route van de IJsseltheaterfietstocht leidt je langs historische en bijzondere natuurplekken. Op een aantal verrassende locaties kun je genieten van korte theatervoorstellingen, geschikt voor de gehele familie. 

DE IJSSELTHEATERFIETSTOCHT IS GRATIS, MAAR EEN VRIJE GIFT IS WELKOM!