radio794

Praotstoel794 23 oktober

In de Speuldeuze is Erik Daems de knoppmbaas vanaf 10:00u en is onderweg deur Limburg en Braobant um te kiek’n of d’r nog veule streektaalmeziek is te vinn. Bie de conferences kump hie Leon van der Zanden met de Zwarte Hond achterop.

Als Gert Roelofs zijn plek weer gevonden heeft achter de knoppen om 10 uur, dan gaat Cor Rorije beginnen aan deze Praotstoel. In de studio gaan we praten met Tjada Amsterdam van de afdeling Geologie van de KNNV afd. Epe-Heerde.  Zij komt vertellen wat zij als laatste in de rij van lokale werkgroepjes de jubileummaand afsluiten met een “LIVE” event op de renderklippen omdat je daar prachtig de geologische oorsprong van de Klippen zichtbaar maakt. De rest laten wij aan haar over om te vertellen omdat iedereen druk is met het voorbereiden van.

Met Lydia  & Luuk praten wij over het plan om de theaterzaal van het Dorpshuis de Heerd in Heerde zo vol mogelijk te krijgen bij het optreden van Tim Knol en de Boogiemen. Muziek van het blauwegras. Is wel anders dan met je blote voeten in de natte klei. Maar hartverwarmend mooi!

Met Karien van de Berg van KoppelSwoe gaan we kijken naar de start van een schildergroep in Bloemfontein in Vaassen. Maar daarnaast zijn er veel meer mogelijkheden om samen wat te doen aan de Wetstraat in Vaassen.

We hopen dan ook nog te praten met Marije Stomps de streektaalfunctionaris van Erfgoed Achterhoek en Liemers over het streektaal symposium dat gehouden wordt in Stadion de Vijverberg en online op 5 november. Het zal dan gaan over gebruik van de streektaal in het werk en de zorg maar ook op school en aan de keukentafel.  

Berichtenbox en de Agenda om 11:40u als gebruikelijke afsluiter van het programma..

 Kijk vooral op WWW.Radio794.nl voor het laatste nieuws over de uitzending.

U hoort de Speuldeuze (9 – 10 uur) en De Praotstoel (10-12uur) elke zaterdag.

Radio 794 is te ontvangen via  106,5 FM & 107,8 FM ether – glasvezel KPN 1186 – 93,1 FM nog 2 weken op de kabel van Ziggo – www.rtv794.nl (Live Radio) – DAB kanaal 7B (190,64 MHz)

Herhalingen van de Praotstoel zijn op zondag vanaf 17u en maandag vanaf 10u. 

Als we nog tijd kunnen vinden dan houden we onze volgers op Facebook op de hoogte van de onderwerpen in ons programma.  www.facebook.com/praotstoel794

 Kijk altijd op WWW.RTV794.NL voor de laatste informatie over wijzigingen in de Praotstoel.

Te ontvangen via  106,5 FM & 107,8 FM ether – glasvezel KPN 1186 – www.rtv794.nl – DAB kanaal 7B (190,64 MHz)

Herhalingen op zondagmiddag vanaf 17u en maandagmorgen vanaf 10u.

Hebt u berichten of informatie voor onze uitzending mail die naar praotstoel794@gmail.com