Projectkoor Jubilate Deo Oene maakt zich op voor 75 jaar bevrijding

OENE – Op woensdag 29 mei presenteert Projectkoor Jubilate Deo haar nieuwe project voor seizoen 2019-2020 tijdens een open repetitieavond in De Ark in Oene. Het nieuwe project zal geheel in het teken staan van het vieren van 75 jaar bevrijding in 2020.

Dirigent en componist Cor van Leeuwen schrijft de muziek voor het nieuwe project. “In 2015 hebben we de Bevrijding groots gevierd met een compositie waarvoor veel inwoners van de gemeente Epe teksten hebben aangedragen en waarbij ik toen de muziek mocht schrijven. Dat resulteerde in de ‘Symfonie voor de Vrede’, die destijds werd uitgevoerd in o.a. Vaassen, Epe en Oene en waaraan verschillende koren en orkesten meewerkten.

Ook voor het nieuwe seizoen schrijft Cor van Leeuwen een compositie voor koor en orkest. Op 29 mei worden de plannen gepresenteerd in de Ark in Oene en kunnen koorleden en anderen die graag aan het project willen meewerken al enkele stukjes ‘proeven’. “Het wordt een multimediaal project: we combineren de muziek met filmbeelden van de bevrijding. De compositie is nog niet helemaal af, maar komende maanden leg ik er de laatste hand aan en vanaf september kunnen we dan gaan repeteren.” In april en mei 2020 zal het projectkoor dan een aantal Bevrijdingsconcerten geven in de gemeente Epe, en wellicht ook daarbuiten.

Open repetitie
Zangers die interesse hebben om mee te werken aan het nieuwe project zijn van harte welkom op 29 mei. Na een kop koffie zal Cor van Leeuwen de plannen van het koor presenteren en daarna met de aanwezigen al enkele delen van de nieuwe compositie doorzingen. De aanvang is 20.00 uur.