nieuws

Rabobank helpt jongeren op weg naar droombaan

 

Rabobank helpt jongeren op weg naar droombaan

Op donderdag 23 november vond op het kantoor van de Rabobank in Nunspeet de bijeenkomst ‘Hoe solliciteer jij naar jouw droombaan?’ plaats. Dit evenement was georganiseerd door het jongerenforum van de bank. Onder leiding van RTL-presentator Dennis Weening gingen bijna 100 jongeren aan de slag om zichzelf goed te presenteren op de arbeidsmarkt.

 

Voor en door jongeren Het jongerenforum van Rabobank Noord Veluwe bestaat uit zo’n 30 jonge klanten uit de gemeenten Nunspeet, Epe, Elburg, Heerde en Oldebroek. In hun ogen bieden veel opleidingen en scholen onvoldoende begeleiding om hun leerlingen op weg te

helpen op de arbeidsmarkt. Hierdoor ontstond het idee voor deze bijeenkomst.

 

Lef en doorzettingsvermogen Dennis Weening, momenteel te zien als presentator van het populaire programma Expeditie Robinson, vertelde het publiek dat een dosis lef en doorzettingsvermogen onmisbaar is bij het verwezenlijken van je droombaan. Zelf kwam hij bijvoorbeeld bij MTV terecht door heel lang aan te houden en door de juiste contacten te leggen.

 

Samen aan de slag Na het boeiende verhaal van Weening konden de aanwezige jongeren kiezen uit zes workshops, zoals het schrijven van de perfecte motivatiebrief en het voorbereiden van een goede pitch. Ook kregen ze stijl- en kleuradvies, konden ze de perfecte profielfoto laten maken en kregen ze tips om hun CV en LinkedInprofiel te verbeteren.

 

Gemotiveerd jongerenforum De reacties op het evenement waren unaniem enthousiast. Het jongerenforum spreekt van  een schot in de roos en hoopt in de toekomst nog meer evenementen voor jongeren te kunnen aanbieden. Meer weten over het jongerenforum? Kijk dan op www.rabobank.nl/noordveluwe.