radio794

Radio 794 – 16 december Serious Request 2017 ipv Praotstoel. Doneert u ook?

16/12 is Radio794 compleet in actie voor Serious Request 2017

Op deze zaterdag is er geen echte Praotstoel of Speuldeuze maar wordt een speciale GlazenHuis-uitzending gemaakt. Onze collega’s hebben dan al 18 uur vol gemaakt van de 24. Wij gaan 3uur vullen met redelijk veel streektaalmuziek. We hopen dat onze luisteraars veel plaatjes gaan aanvragen met Erik Daems en Tony van Dommelen wisselend aan de knoppen. Linda Seinstra, Cor Rorije en Tony van Dommelen wisselen elkaar af met de presentatie en het verslag vanaf het centrum of IJsbaan. Tussen 12 en 13 uur gaan Tony van Dommelen en Gert Roelofs samen aan de slag met Hollandstalige muziek en ook met verslagen van de IJsbaan en Kerststal

Waarom is deze actie nodig?   In de week voor Kerstmis haalt NPO 3FM samen met heel Nederland geld op om ouders en kinderen te herenigen. Wereldwijd zijn meer dan vier miljoen familieleden elkaar kwijt door een ramp of conflict.

Feiten en cijfers

  • Er zijn meer dan 1 miljoen vermiste personen geregistreerd bij het Rode Kruis. De meeste mensen worden gezocht door meer dan drie familieleden. Dat betekent dat wereldwijd zo’n 4 miljoen ouders en kinderen elkaar kwijt zijn.
  • De afgelopen twee jaar zijn er ruim 30.000 opsporingsverzoeken geregistreerd bij het Rode Kruis, waarvan 9.000 kinderen.
  • Het aantal opsporingsverzoeken voor kinderen is de afgelopen jaren met ruim 20 procent toegenomen. Dit komt onder andere door het groeiend aantal mensen dat op de vlucht is en door de toename van het aantal (natuur)rampen.
  • Het komt vaak voor dat familieleden elkaar op de vlucht kwijtraken. Wereldwijd zijn er 65 miljoen mensen die hun huis achter moeten laten. Dat zijn 24 mensen per minuut. Meer dan de helft daarvan is jonger dan 18 jaar. Dat betekent dat zo’n 12 kinderen per minuut hun huis moeten uitvluchten.

Dus mail je verzoekje of overdracht van jouw actie naar praotstoel794@gmail.com en kom zaterdag 16/12 tussen 10 en 12 naar de Brink in Heerde om je donatie te overhandigen. (minimaal 2,50 euro) Voor een opbrengst van een actie staat de microfoon open. Zorg dat de kinderen hun familie terug vinden!!!!

Kijk altijd op WWW.RADIO794.NL voor de laatste informatie over veranderingen in het programma.

De Speuldeuze (9 – 10 uur) en De Praotstoel (10-12uur) bij Radio794 op 93.1 op de kabel van UPC in de gemeentes Heerde en Epe.

In de ether 106.5 (Heerde/Epe) of 107.8 (Emst/Vaassen)!!

Op zondag vanaf 17u en maandag vanaf 10u kunt u de herhalingen van de Praotstoel beluisteren! En ook op de website WWW.RADIO794.NL in de voor U geschikte tijd via “794 gemist”.
Als we even tijd hebben houden wij U voor en tijdens de uitzending op de hoogte via: Facebook: www.facebook.com/praotstoel794