Radio 794 – onderwerpen De Praotstoel 23 december

23/12:HartRaad geeft rust? Prestatieafspraak = bindende factor? Nieuwe expositie in Vaassen.

In de SPEULDEUZE tussn 9 en 10 uur hebbe wie de man die uule löt luustern nao mooie streektaal deunties van Drenthe. Erik Daems dreijt dan an de knoppm met meziek uut ’t ’t heide- en veen-gebied.

Om 10 uur stapt Gert Roelofs achter de knoppen bij de Praotstoel om de luisteraars de volgende onderwerpen te laten horen.

Linda Seinstra, Hetty Kolkman en Cor Rorije zijn dan weer in het Museum Vaassen Historie.

Daar praten we met Heidi en Gerard Hardeman die na het vertrek uit Wapenveld waar ze een Albert Hein runden nu een nieuwe uitdaging gevonden hebben. Het begeleiden van mensen die extra begeleiding nodig hebben op zoek naar werk is voor hen een HartRaad geworden.

Met Wim Stegeman, voorzitter van de Huurdersraad Triada, en Harrie van de Ven, Directeur-bestuurder van Triada, praten we over het afgelopen jaar waarin de nieuwe huurders-vertegenwoordiging de onderhandelingen van 3e Prestatieafspraken mocht meebepalen en ondertekenen.  De eerste is in gezamenlijk overleg gebleven bij een intentie verklaring aan minister Blok, in het jaar 2015.

Na 11 uur gaan we natuurlijk weer door het museum dwalen op zoek naar nieuwe vondsten in de schatkamer in het bovenwinkeltje.

En praten we ook met de mensen van “Broken Wings” over hun doel. (Nog steeds nodig!) Maar ook over de verzamelde onderdelen van de vaste expositie.

Hetty Kolkman zal om 11:40u haar EvenementeKalender presenteren vanuit het museum

Kijk altijd op WWW.RADIO794.NL voor de laatste informatie over veranderingen in het programma.

De Speuldeuze (9 – 10 uur) en De Praotstoel (10-12uur) bij Radio794 op 93.1 op de kabel & 106.5 (Heerde/Epe) of 107.8 (Emst/Vaassen) in de Ether.

Op zondag vanaf 17u en maandag vanaf 10u kunt u de herhalingen van de Praotstoel beluisteren! En ook op de website WWW.RADIO794.NL in de voor U geschikte tijd via “794 gemist” of live via de stream.
Als we even tijd hebben houden wij U voor en tijdens de uitzending op de hoogte via Facebook: www.facebook.com/praotstoel794