Radio 794 – onderwerpen praotstoel 10 maart

10/03: EHBO-cursus in Heerde, Old iezer veur schoele, Evetoc gif uutvoering en De toekomst van de Horsthoek?

In disse Speuldeuze geet Erik Daems tussen 9 en 10 uur zuukn in Limburg naor de favoriete streektaalmeziek.  Wie volgt dan Beppie Kraft en luusterd ok naor Benny Neyman in zien uutstäppie nao ’t plat.

Disse maond gaot wie zo veule meugelek in ’t Nedersaksisch met de luu praotn. Meerst is al meer as 20 jaor de maond van de streektaal. Wie prebeert deurt ‘t praoten in oonze moerstaal de klank en gebruuken te beholn.

Wie begint disse zaoterdag de Praotstoel met de EHBO-cursus in Heerde die al op 7 meert is begunn. Saskia van Klooster zal oons dan vertelln hoe de cursus in mekaeren stek en wat de luu allemaol gaot leern. Iederiene zol eigenluk de cursus muttn volgn um te kunn helpm as ’t neudeg is.

Met de luu van de Jenaplan Betrixschoele uut Haorne praot wie aover de oldiezeraksie die ze al jaoren uitvoert in disse tied van ’t jaor. Disse keer op 17 meert an de Eeuwlandseweg bie Eiland.

EVETOC uuit Veessn gif op 17 meert ’n uutvoering. Wie praot met ’n paer luu van de klup um te vertelln hoe det geet wärkn met al det volk op de plankn.

Wie haopt ok op de luu van de Horsthoekerschoele. Zie hebt veur de toekomst ’n “huisvestingsplan ” emaekt en wie haopt met ien van de bestuurders daoraover te praotn.

De Evenementenkalender van Hette Kolkman heurt uule um 11:40u vanuut de studio in Heerde.

Kijk altijd op WWW.RADIO794.NL voor de laatste informatie over programmawijzigingen.

De Speuldeuze (9 – 10 uur) en De Praotstoel (10-12uur) bij Radio794 op 93.1 op de kabel & in de ether 106.5 (Heerde/Epe) of 107.8 (Emst/Vaassen).
Op zondag vanaf 17u en maandag vanaf 10u kunt u de herhalingen van de Praotstoel beluisteren! En ook op de website WWW.RADIO794.NL in de voor U geschikte tijd via “794 gemist”.
Als we even tijd hebben houden wij U voor en tijdens de uitzending op de hoogte via www.facebook.com/praotstoel794