radio794

Radio 794 – onderwerpen Praotstoel 26 mei

26/05: Wandel4daagse Epe, IJzer uit klappersteen, Wandel4daagse Vaassen, 200 jaar Peter Visser in Oene en nog meer!!

Tussen 9 en 10 uur gaat Erik Daems in de Speuldeuze de keuze maken uit de lijst met streektaalmuziek van Overijssel.

We beginnen de Praotstoel met de Wandel4daagse in Epe waar de mensen van “Heel Epe beweegt” de jeugd uitdagen. Zij worden daarbij geholpen door vrijwilligers en winkelbedrijven. We hopen van Larissa Brinkhoff daar meer over te horen.

Daarna hebben we een opname die Cor Rorije maakte met Tjada Amsterdam en Geert Kuper over het project van KNNV. Zij gaan in Augustus, September en Oktober een Hoogoven bouwen om ijzer uit Klappersteen te halen. De voorloper van de Vulcanus ijzergieterij moet dan met de handen en voeten gemaakt worden en in oktober 12 uur lang gstookt worden op 1185 graden! Mensen die aan deze bijzondere workshop willen deelnemen kunnen zich nog aanmelden via https://www.knnv.nl/afdeling-epe-heerde/ijzerwinning. Er zijn nog een paar plaatsen beschikbaar.

We hopen deze zaterdag ook het laatste nieuws te horen over de Vaassense Wandel4daagse van de speeltuinvereniging Kouwenaar. Hij wordt gelopen van 12 t/m 15 juni en de startplaats is natuurlijk speeltuin de Kouwenaar aan de Woestijnweg 61.

Ook kijken we vooruit naar de expositie 200 jaar Peter Visser in het Cultuurhistorisch Museum Oene op zaterdag 2 juni. Daarvoor hebben wij contact met Marten Brascamp uit Klarenbeek, een van de mensen van de organisatie.

Kijk altijd op WWW.RADIO794.NL voor de laatste informatie over programmawijzigingen.

De Speuldeuze (9 – 10 uur) en De Praotstoel (10-12uur) bij Radio794 op 93.1 op de kabel & in de ether 106.5 (Heerde/Epe) of 107.8 (Emst/Vaassen).
Op zondag vanaf 17u en maandag vanaf 10u kunt u de herhalingen van de Praotstoel beluisteren! En ook op de website WWW.RADIO794.NL in de voor U geschikte tijd via “794 gemist”.