radio794

Radio 794 – onderwerpen Praotstoel 3 februari

Lijsttrekker CDA-Heerde, Schriefwedstried Epe-Heerde, Kozakken kunst en Paaltjesdag Vorchten.

Op dinsdag 30 januari begint ook bij Radio794 de verkiezingskampagne doormiddel van gesprekken met de lijsttrekkers van de verschillende partijen in de gemeentes Epe en Heerde. Bij Infomix van Harrie Mulder hebben Beerd Volkers van VVD-Heerde en Erik Visser van CDA-Epe de aftrap gedaan. In de Praotstoel is Joke Grotenhuis van CDA-Heerde de politica die om 10:00u plaats neemt in de studio van Radio794 om het verkiezingsprogramma toe te lichten en de vaste vragen te beantwoorden die alle lijsttrekkers hebben ontvangen. Deze staan apart op programmanieuws.

Um half elf gaot wie praotn aover de Streektaal Schriefwedstried veur Heerde en Epe die de Dialektwärkgroep Heerde/Waopmvelde en de Dialektkring gemeente Epe saemp uutschrieft. Wie haopt Fennie Dekker en Jan van Leeuwen in de studio te hebm.

Om 11 uur is er een gesprek met Jurn Buisman en Dunya Verwey over hun betrekkingen met de kunstkringen in Basjkortostan. Daardoor zijn blijkbaar ook de “Kozakkenbeelden” naar Veessen/Wijhe gekomen. Door persoonlijke omstandigheden van mevrouw Verwey wordt het waarschijnlijk een opname.

Jeroen Hoogstraten heeft een een kunstproject gemaakt om de oude loop van de IJssel zichtbaar te maken in het HWG-gebied. Op 10 februari, Paaltjesdag!, wordt er meer duidelijk gemaakt vanaf MFC Vorchten. Daarnaast gaan Sanna Belzer en Koen Meersman stenen verzamelen uit het gebied om de kabinetten te bouwen. Wij hopen met een paar mensen te praten over het project en wat de bewoners op 10 februari kunnen verwachten.

Natuurlijk de berichten uit de weekkranten en de EvenementenAgenda om 11:40u door Hetty Kolkman

Tussen 9 en 10 uur draait Erik Daems weer streektaalmuziek in de Speuldeuze. Deze keer kan hij kiezen uit de Groninger-lijst.

Vanaf 10 uur is Tony van Dommelen de man die de knoppen bedient. Linda Seinstra en Cor Rorije doen de presentatie.

Kijk altijd op WWW.RADIO794.NL voor de laatste informatie over programmawijzigingen.
De Speuldeuze (9 – 10 uur) en De Praotstoel (10-12uur) bij Radio794 op 93.1 op de kabel & in de ether 106.5 (Heerde/Epe) of 107.8 (Emst/Vaassen).
Op zondag vanaf 17u en maandag vanaf 10u kunt u de herhalingen van de Praotstoel beluisteren! En ook op de website WWW.RADIO794.NL in de voor U geschikte tijd via “794 gemist”.
Als we even tijd hebben houden wij U voor en tijdens de uitzending op de hoogte via www.facebook.com/praotstoel794