radio794

Radio 794 – Praotstoel 6 januari – Burgemeesters Epe & Heerde, Windmolens in Marle of Welsum?

06/01: Burgemeesters Epe & Heerde, Windmolens in Marle of Welsum? Vrijwilliger van 2017 in Heerde.

Op donderdag 4 januari heeft Cor Rorije de burgemeesters van Epe en Heerde als gasten in de studio van Radio794. Daar gaan zij terugkijkend op 2017 de hoogte en dieptepunten toelichtten. Daarna zullen beide burgervaders hun wensen en hoop naar al hun burgers uitspreken. En de uitkomst kunt u op zaterdag 6 januari horen.

We spreken met Roel Docter over de plannen tot het bouwen van windmolens die de gemeente Wijhe-Olst wil toelaten in Welsum of Marle. De Overijsselse enclaves die in Gelderland liggen aan de randen van de gemeentes Epe en Heerde. Door de Provincie Gelderland als minder geschikt geacht voor windturbines maar daar denken ze aan de overkant van de IJssel anders over.

En we kijken naar de vrijwilliger van 2017 van de gemeente Heerde. We hopen met Egbert Rechterschot te praten over zijn jarenlange inzet als brandweerman.

We zijn nog gaande om een ander onderwerp toe te lichten.

Natuurlijk heeft Hetty Kolkman om 11:40u weer haar eerste EvenementenKalender voor 2018 gereed om te presenteren.

De techniek van de Speuldeuze in de studio is in de handn van Erik Daems die (9-10u) uule löt luustern nao de Aoverieselse streektaal. Wie hebt dan ’n bonte verzameling streektaalmeziek klaor liggn uut alle hoekn van disse preveensie.

Tussen 10 en 12 uur zit Gert Roelofs achter de knoppen om de Praotstoel door te geven en zorgen Linda Seinstra en Cor Rorije voor de presentatie.                                                         Kijk altijd op WWW.RADIO794.NL voor de laatste informatie over wijzigingen in de programma’s.   De Speuldeuze (tussn 9 – 10 uur) en De Praotstoel (tussen 10-12uur) bij Radio794 op 93.1 op de kabel & 106.5 (Heerde/Epe) of 107.8 (Emst/Vaassen) in de Ether.    Op zondag vanaf 17u en maandag vanaf 10u kunt u de herhalingen van de Praotstoel beluisteren!    En ook op de website WWW.RADIO794.NL kunt in de voor U geschikte tijd klikken op “794 gemist” of live via het luidsprekertje.   Als we even tijd hebben houden wij U voor en tijdens de uitzending op de hoogte via: Facebook; www.facebook.com/praotstoel794