Radio 794 – Praotstoel live op het 112-event in Vaassen op 6 oktober

De Speuldeuze vanaf 9 uur met streektaalmuziek uit Zeeland en Vlaanderen door Erik Daems. Praotstoel794 is LIVE tussen 10 en 11:40u op het 112-Event in Vaassen aan de Laan van Fasna.

Cor Rorije is namens de Praotstoel op deze zaterdag tussen 10 en 11:40u te gast bij het Nationale 112-Event in Vaassen aan de Laan van Fasna.

Vaassen is een bijzonder evenement rijker. De vrijwillige brandweer Vaassen staat op 6 oktober immers garant voor het landelijke 112 event, dat wordt gehouden in combinatie met de 112-beurs. Politie, brandweer, ambulancediensten en andere nationale organisaties zorgen dan aan de Laan van Fasna voor spectaculaire demonstraties, het publiek kan genieten van klassieke en bijzondere hulpverleningsvoertuigen en er is een optocht door het dorp van al die wagens.

De internationale 112-beurs met deelnemers uit heel Europa – die is verhuisd naar de kazerne van de brandweer Vaassen – is de aanleiding voor iets wat uitgroeide tot een groots evenement. Niet alleen de landelijke brandweerdiensten grepen deze kans aan om zich aan het publiek te presenteren, maar ook de landelijke politie, de ambulancediensten, ProRail, Rijkswaterstaat, de Reddingsbrigade, defensie, bergers en leveranciers van specialistisch gereedschap zoals Holmatro en 3M zien het als een uitgelezen kans om iedereen te laten zien wat er allemaal afkomt op onze hulpdiensten.

Vandaar dat er op zaterdag 6 oktober tribunes langs de Laan van Fasna zijn verrezen en vier grote demonstratievelden zijn gecreëerd (één voor de brandweer, politie, ProRail en defensie), waarop al die groepen op een spectaculaire wijze mensen redden, aanhoudingen verrichten, voertuigen veiligstellen, branden blussen of gewonden met een traumahelikopter wegbrengen. In dit geheel zijn de demonstratie met de crahstender en waterwerper extra bijzonder. Zo krijgt het publiek de kans te zien waarmee de mensen die dag en nacht voor ieders veiligheid klaar staan dagelijks worden geconfronteerd. Wat iemand normaal gesproken alleen op tv ziet, gebeurt dan net buiten het centrum. En RTV794 BEELD is er de hele dag bij met collega’s uit de regio.

Natuurlijk de EvenementenAgenda om 11:40u door Hetty Kolkman vanuit de studio.

Kijk altijd op WWW.RADIO794.NL voor de laatste informatie over programmawijzigingen.
De Speuldeuze (9 – 10 uur) en De Praotstoel (10-12uur) bij Radio794 op 93.1 op de kabel & in de ether 106.5 (Heerde/Epe) of 107.8 (Emst/Vaassen).
Op zondag vanaf 17u en maandag vanaf 10u kunt u de herhalingen van de Praotstoel beluisteren! En ook op de website WWW.RADIO794.NL in de voor U geschikte tijd via “794 gemist”.
Als we even tijd hebben houden wij U voor en tijdens de uitzending op de hoogte via www.facebook.com/praotstoel794