Radio 794 proatstoel 7 maart met Frans Nieuwenhuis

Tussn 9 en 10e geet Erik Daems dissekeer deur de Gelderse streektaalmuziek. Met aandacht voor de modernisering van ‘t Klöksie van Frans Nieujnhuus (ondertitel Nieuwenhuis) en het 30 jarig bestaan van Boh Foi Toch.

We hopen met Linda in Vaassen te beginnen met een gesprek met Frans Nieuwenhuis de Vaassense troebadour die onderandere het “Cannenburgher klöksien” bekend heeft gemaakt. Is nu het Vaassens Volkslied geworden door de DJ’s van de Rossemdaerpers. Zij hebben een moderne versie van “Kling Klang ” gemaakt.

Daarna hopen we met Jan Bertil Pool te praten over het Heerdelijk Cultuur Festival op 6 juni. Daar zoeken zij Musikanten en artiesten voor op het podium op de van Meursweide.

Om 11uur hopen we met Hans Keuper de 30jarige succes story van Boh Foi Toch door te praten. In 1990 kwam de eerste CD hoog in de Top100 door de verkoop via de SRV buurtservice. En daarna werden de zalen te klein om iedereen te onvangen die het optreden wouden bijwonen. Ook de Keet van Heerde puilde in die dagen uit van de fans.

Ook hebben wij het plan, nu Linda toch in Vaassen is, om te kijken bij Straatcommissie van de Oude Wisselseweg in Epe. Zij krijgen na de storm van 2018 eindelijk weer bomen in de straat en kunnen op de bevrijdingsfeesten weer tevreden door een bomenlaan kijken. Henk Scholten weet daar alles van.

Natuurlijk is Hetty Kolkman om 11:40u weer paraat met haar EvenementenKalender voor het weekend en de nieuwe week.

Kijk altijd op WWW.RADIO794.NL voor de laatste informatie over programmawijzigingen.

De Speuldeuze (9 – 10 uur) en De Praotstoel (10-12uur) bij Radio794 op 93.1 op de kabel & in de ether 106.5 (Heerde/Epe) of 107.8 (Emst/Vaassen).
Op zondag vanaf 17u en maandag vanaf 10u kunt u de herhalingen van de Praotstoel beluisteren!

En ook op de website WWW.RADIO794.NL in de voor U geschikte tijd via “794 gemist”.
Als we even tijd hebben houden wij U voor en tijdens de uitzending op de hoogte via www.facebook.com/praotstoel794