Radio 794 Speuldeuze & Praotstoel794 10 november

Erik Daems gaat om 9 uur beginnen aan een Speuldeuze met Aoverieselse pareltjes uut Twente. Tussen 9 en 10 uur draait Erik Daems weer streektaalmuziek in de Speuldeuze. Deze keer kan hij kiezen uit het Twentse blok van de streektaalmuziek van Overijssel.

Vanaf 10 uur is Gert Roelofs de man die de knoppen bedient en de presentatie doet in de studio in Heerde. Cor Rorije heeft in de week gepraat met leerkrachten en kinderen van de Jenaplanschool uit Hoorn (gemeente Heerde). Hebben zij donderdag 2 november de Peter Petersenprijs gewonnen? Wij gaan het horen of ze hoger dan de 3e plek van Nderland zijn gekomen.

De Wereldwinkel in Heerde bestaat deze week 20 jaar. De combinatie van Wereldwinkel en TIP is een ijzersterk duo geworden. Dat zal blijken in het gesprek dat Cor Rorije deze week heeft aan de Bonenburgerlaan met voorzitter Marskamp en bestuurslid de Blok.

Om 11:00uur zal traditiegetrouw een aanvang worden gemaakt met de herdenking op PoppyDay dat in Nederland gehouden wordt op de zaterdag die het dichtst bij 11 november is. Wereldwijd is die datum de herdenking van het einde van de eerste wereldoorlog. En in Nederland wordt dan in alle gevallen Engelse militairen herdacht in beide wereldoorlogen. In Epe is dat vanaf 1998. Een Canadese arts, John McCrea, schreef vlak voor hij sneuvelde het gedicht “In Flanders Fields” dat heden ten dage nog niks aan kracht en verlangen heeft ingeboet. RTV794 zal dit jaar weer een live registratie laten horen in de Praotstoel.

Natuurlijk de berichten uit de weekkranten en de EvenementenAgenda om 11:30u door Hetty Kolkman vanuit de studio.

Kijk altijd op WWW.RADIO794.NL voor de laatste informatie over programmawijzigingen.
De Speuldeuze (9 – 10 uur) en De Praotstoel (10-12uur) bij Radio794 op 93.1 op de kabel & in de ether 106.5 (Heerde/Epe) of 107.8 (Emst/Vaassen).
Op zondag vanaf 17u en maandag vanaf 10u kunt u de herhalingen van de Praotstoel beluisteren! En ook op de website WWW.RADIO794.NL in de voor U geschikte tijd via “794 gemist”.
Als we even tijd hebben houden wij U voor en tijdens de uitzending op de hoogte via www.facebook.com/praotstoel794