radio794

Radio 794 – Speuldeuze & Praotstoel794 13 oktober

Tussen 9 en 10 uur zit Erik Daems achter de knoppen bij de Speuldeuze. U hoort dan een dwarsdoorsnede van Streektaalmuziek in Nederland

Op deze zaterdag zijn Linda Seinstra en Cor Rorije om 10 uur op Hagedoorns Plaatse aan de Ledderweg in Zuuk (gemeente Epe). Daar wordt deze dag op historische wijze ijzer uit klappersteen gestookt in hoogovens gemaakt van leem. Door 40 vrijwilligers wordt met 2 blaasbalgen voldoende lucht in de hoogover geblazen om de temperatuut op 1200 graden te houden. Dit moet de hele dag gedaan worden om voldoende ijzer (Wolf) te maken. U gaat het live mee beleven!!

Daartussenin hebben wij een opname die Cor Rorije donderdag 11 oktober gemaakt heeft in Zorgcentrum Rehoboth in Wapenveld. Daar gaat hij praten met Carine van de Zwan over de afdeling Bruggenhoek die op 21 september, op de Wereld Alzheimerdag, een officiële erkenning heeft ontvangen. De erkenning “Samen Dementievriendelijk” heeft Carine mogen ontvangen uit de handen van de voorzitter van Alzheimer Nederland, mevrouw Marie José Andringa. Als luisteraar zult u om 11:00u verbaasd zijn over de zaken die allemaal gedaan moesten worden en wat nog continu moet gebeuren om deze zorg goed uit te voeren.

Natuurlijk hoort u de EvenementenAgenda om 11:40u door Hetty Kolkman vanuit de studio.

Kijk altijd op WWW.RADIO794.NL voor de laatste informatie over programmawijzigingen.

De Speuldeuze (9 – 10 uur) en De Praotstoel (10-12uur) bij Radio794 op 93.1 op de kabel & in de ether 106.5 (Heerde/Epe) of 107.8 (Emst/Vaassen).
Op zondag vanaf 17u en maandag vanaf 10u kunt u de herhalingen van de Praotstoel beluisteren!

En ook op de website WWW.RADIO794.NL in de voor U geschikte tijd via “794 gemist”.
Als we even tijd hebben houden wij U voor en tijdens de uitzending op de hoogte via www.facebook.com/praotstoel794