veluvine Nunspeet

Remy van Kesteren met robotorkest naar Veluvine

Harpist Remy van Kesteren die The New York Times als ‘briljant’ betitelde, komt op zaterdag 26 maart met zijn 30-koppig robotorkest naar theater Veluvine in Nunspeet. Alles waar Van Kesteren de afgelopen vier jaren aan heeft gewerkt komt samen in zijn voorstelling: REMY. & the Analogue Robot Orchestra. Zijn muziek, covers van bands zoals Radiohead tot The Prodigy, fantastische visuals en een heus robotorkest. Het orkest van elektronische instrumenten is gebouwd door Jurjen Alkema, bestaat uit alledaagse voorwerpen en wordt elektronisch door Remy zelf aangestuurd. 

De afgelopen jaren ontwikkelde Remy zijn eigen popsound met de harp. Die sound hoor je terug in zijn nieuwe show. Om er echt een verhaal van te maken schakelde hij de hulp in van niemand minder dan Eric Corton die de show regisseerde en de voorstelling bestempelt als ‘ongelooflijk goed’.

Doorgaans speelt de harpist, die wereldwijd als toptalent wordt beschouwd, zijn nieuwe voorstelling alleen in grote steden. Dat Van Kesteren naar Nunspeet komt, is dan ook heel bijzonder en hebben we vooral aan de goede relatie met de muzikant te danken. Zo was hij in 2011  al als jong talent in Veluvine te horen toen hij Young Artist in Residence was op de NJO Muziekzomer in Gelderland. “We hebben daarna altijd contact gehouden”, aldus Hannelore Leusink (directeur/bestuurder van Veluvine).

Wie REMY. & the Analogue Robot Orchestra bezoekt, zal volgens de harpist echt ‘iets gaan beleven, zien en horen wat je nog niet eerder hebt meegemaakt’.  Met de creatie van een robotorkest is het hem gelukt zijn nieuwe popsound door te trekken in zijn solo-optredens en hiermee een onverwachte en verrassende energie teweeg te brengen bij het publiek. De avond met Remy en zijn robotorkest staat in het teken van eigen composities en covers, begeleid door betoverende visuals die de wereld rondom het robotorkest van gedaante zullen doen veranderen.

Op tienjarige leeftijd werd Remy al toegelaten tot het Utrechts Conservatorium en in 2010 studeerde hij er met de hoogste onderscheiding af. Hij heeft diverse prijzen gewonnen, waaronder de eerste prijs bij de USA International Harp Competition en de Nederlandse Muziekprijs. Zijn concertdebuut maakte hij op zestienjarige leeftijd bij het Nederlands Kamer Orkest in het Concertgebouw Amsterdam. Daarna waren er optredens voor de doopplechtigheid van prinses Amalia en in Carnegie Hall (New York City, Verenigde Staten).

Sinds december 2021 brengt Remy elke twee weken nieuwe muziek uit op alle digitale platformen, waaronder Spotify en Apple Music. De derde EP bestaat uit tracks met het robotorkest en deze worden uitgebracht in de periode van de theatertour.

De voorstelling Remy van Kesteren – REMY. & the Analogue Robot Orchestra vindt plaats op zaterdag 26 maart om 20:15 uur in Veluvine. Kaarten zijn te koop voor € 25,50 p.p. via veluvinenunspeet.nl of aan de theaterkassa.