bibliotheek epe

Roos Koopman voorleeskampioen Epe!

De voorleeswedstrijd in de bibliotheek in Epe is gewonnen door Roos Koopman van de Anne de Vriesschool.

Zeven basisscholen uit Epe en Oene namen dinsdagavond deel aan de, door de Bibliotheek Noord-Veluwe georganiseerde, lokale ronde van de Voorleeswedstrijd, waar de schoolkampioenen voorlazen aan een volle zaal.

De andere leerlingen die als schoolkampioen meededen aan de Voorleeswedstrijd in Epe zijn Maaike Boeve van de K. Norelschool, Sem Zweers van de Gildeschool, Nienke Reurink van de W.G. van de Hulstschool, Sophie Arfman van De Hoge Weerdschool, Jasmijn Kroes van De Bongerd en Isabelle Denekamp van de Sint Bernardusschool.

Aansprekend thema

Kampioen Roos Koopman las voor uit Geheim verzet van B. Dubbelboer, een boek met een aansprekend en actueel thema. Roos las heel natuurlijk voor en trok de toeschouwers als het ware mee in het verhaal.

Roos gaat nu door naar de regionale ronde in Apeldoorn, waar ze Epe zal vertegenwoordigen.

Jury

De jury werd gevormd door wethouder Visser, de heer van der Schouw, journalist en tekstschrijver en mevrouw de Graaf, medewerker Bibliotheek Noord-Veluwe.

Wethouder Visser reikte de beker uit aan Roos Koopman

In de zaal waren medeleerlingen, ouders en leerkrachten aanwezig om hun eigen kampioen aan te moedigen.

Spandoekenwedstrijd

De spandoekenwedstrijd is gewonnen door de Sint Bernardusschool. Zij hebben hiermee een boekenbon voor de school gewonnen. Voorlezer Isabelle Denekamp en haar medeleerlingen gaan daarmee een mooi boek uitzoeken.

Voorleeskampioen Roos Koopman tussen de Eper en Oener schoolkampioenen