Roparun steunt hospice Casa Vera met gigantisch bedrag


EPE – Met maar liefst 81.800 euro heeft Roparun, bekend van de grote estafetteloop, de inrichting van hospice Casa Vera mogelijk gemaakt. Het liefst hadden het bestuur van de Kruimelschaar en de organisatie van Roparun er samen bij stilgestaan tijdens de opening van de nieuwe locatie of op een mooi ander moment, maar door de huidige omstandigheden kan dit niet.

,,Maar iedereen mag weten wat Roparun voor ons heeft betekend, daarom maken wij het nu, helaas zonder evenement, bekend”, aldus Herman Reurink, penningmeester van Vrijwillige Hulpdienst de Kruimelschaar. De aankoop van de villa aan de Quickbornlaan en de bouw van het gastenverblijf, zijn onder meer gerealiseerd door een aantal financiers. Hier is iedereen uiteraard ook heel dankbaar voor.
Maar de inrichting van het pand, met name die van de nieuwe aanbouw, was er daarmee nog niet.

,,Denk aan de stoffering, het meubilair, schilderwerk, gedeeltelijke vernieuwing van de inventaris en nog veel meer om op te noemen”, aldus Reurink.

,,Hier doen we het allemaal voor”, zegt Wiljan Vloet, directeur van Roparun. ,,De teams zijn het gehele jaar bezig met het verzamelen van geld voor de goede doelen. De run is ons gezamenlijk bindmiddel maar het grote gezamenlijke doel is om financiële bijdrage te leveren voor de palliatieve zorg”, aldus Voet.

Het hospice ziet er zowel van binnen als van buiten prachtig uit. De nieuwe locatie is sinds dinsdag april in gebruik. De vrijwilligers werken met plezier op de nieuwe locatie, waar zij liefdevol zorgen voormensen die afscheid nemen van het leven. Het hospice draait compleet op – goed getrainde – vrijwilligers en is afhankelijk van giften.

De Roparun is een estafetteloop van meer dan 500 kilometer van Parijs, Bremen en Almelo naar Rotterdam waarbij mensen, in teamverband, een sportieve prestatie leveren om op die manier geld op te halen voor mensen met kanker. Ook wel een avontuur voor het leven genoemd. Dat blijkt overigens ook uit het motto wat al jaren is: ‘Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven’. Op 22 tot en met 24 mei 2021 staat er weer een estafetteloop gepland. De organisaties gaat deze loop corona-proof maken. Dus hij gaat in principe door!