Roué Verveer op de planken in Veluvine

Optimistisch, vrolijk, diepzinnig en hilarisch! Niet voor niets behoort Roué Verveer al jaren tot de grote jongens in cabaretland. De Surinaams-Nederlandse cabaretier, presentator en acteur komt op donderdag 19 mei naar Veluvine om het Nunspeetse publiek te trakteren op een flinke portie optimisme en een stortvloed aan hilariteit en scherpe grappen.

Zijn negende avondvullende voorstelling ‘Zo Goed Als Nieuw’ wordt weer op-en-top Roué. Niks geen gekke dingen, gewoon zoals je hem gewend bent: optimistisch, vrolijk en hilarisch met een zo goed als nieuwe portie vlijmscherpe humor, slimme improvisaties en genadeloze zelfspot.

Over Roué Verveer

Verveer groeide op in Paramaribo waar hij zijn VWO diploma behaalde. Op 19-jarige leeftijd vertrok hij vanuit zijn geboorteland Suriname om hier te studeren. Na een aantal studiejaren in Nederland keert hij terug naar Suriname, komt er in aanraking met stand-upcomedy en doet mee aan een talentenjacht. In 1999 vestigt Verveer zich met zijn vrouw in Nederland en sluit zich aan bij comedygezelschap Comedytrain. Hoewel hij het stand-uppen in eerste instantie als vrijetijdsinvulling zag naast zijn werk in de financiële sector, liep alles anders. Zo werd hij in sneltreinvaart één van de populairste cabaretiers van Nederland. Sinds 2002 richt hij zich volledig op het maken van theatershows.

Zo speelde hij in 2003-2004 zijn eerste avondvullende theaterprogramma, genaamd Eigen Vermogen, een titel met een dubbele betekenis en een knipoog naar Verveers achtergrond in de financiële sector. In 2010 en 2011 trad hij op samen met Murth Mossel, Jandino Asporaat en Howard Komproe onder de naam Caribbean Combo. Ook deed hij samen Daphne Bunskoek de presentatie van het NTR-programma De Slavernij.

Verveer staat erom bekend volle zalen te trekken. Met zijn boek Waarom? Daarom! heeft de goedlachse cabaretier ook nog een bestseller op zijn naam staan. Daarnaast stond hij 10 keer in de Ziggo Dome met de show Gabbers. Niet voor niet behoort Roué Verveer tot de top van de Nederlandse cabaretwereld. Zo ontving hij lovende recensies voor Heppie de Peppie (een van zijn vorige shows) die de Volkskrant met vier sterren beloonde. “Een show van Roué Verveer is als een weerzien met een populaire oom op de verjaardag van oma: hij praat je in geuren en kleuren bij over wat hij heeft meegemaakt, er valt veel te lachen, er wordt af en toe een maatschappijkritische noot gekraakt”, schreef de recensent.

In Zo Goed Als Nieuw geeft hij op originele en grappige wijze een eigen kijk op de wereld. Een show die uiteraard weer helemaal bol staat van de grappen. Het publiek gaat gegarandeerd met een goed gevoel naar huis! Alvast warmdraaien? Beluister dan de eerdere shows van Roué op Spotify.

De voorstelling Zo Goed Als Nieuw van Roué Verveer vindt plaats op donderdag 19 mei om 20:15 uur in Veluvine. Kaarten zijn te koop voor € 26,00 p.p. via veluvinenunspeet.nl of aan de theaterkassa.

Foto: Raul Neijhorst