school met de Bijbel

School dammen – Team Wapenveld naar de finale

Welpenteam De Parel naar Finale NK schooldammen

WAPENVELD/LAREN 8 april 2017 – Het is het welpenteam van CBS De Parel uit Wapenveld gelukt om door te dringen naar de finale NK schooldammen. De jonge dammers wisten 14 punten uit 10 wedstrijden te halen. Alleen de welpen uit Ochten waren beter. Zij wisten alles te winnen. De pupillenteams uit Oene en Wapenveld moesten berusten met een 7e en 8e plaats.

Tijdens de welpenfinale van Overijssel, dat in maart in Heino werd gehouden, wist het team van De Parel met de hakken over de sloot de halve finale van Nederland te bereiken. Die derde plaats spoorde ze echter wel aan om nog net even iets beter hun best te gaan doen. Er werd nog wat gewisseld, een sterke speelster uit het 2e team voegde zich bij het 1e toen daar iemand uitviel en vervolgens werd er wekelijks op school getraind, onder leiding van Henk van Renselaar van de damclub. Dat heeft zich duidelijk niet onbetuigd gelaten, gezien de behaalde finaleplaats. Een prachtig avontuur voor deze jonge kinderen!

In Wapenveld werd op dezelfde dag één van de zes halve finales voor pupillen gehouden. Ook daar had de Wapenveldse damclub twee ijzers in het vuur, met een team van de Goede Herderschool en, winnaar van de Overijsselse Kampioenschappen, de School met de Bijbel uit Oene. Op basis van die uitslagen en de kwaliteiten van de individuele dammers hadden we ook deze teams zeker finalekansen toegedicht. Helaas liep het deze dag minder voorspoedig en moesten verschillende nederlagen geïncasseerd worden. Dat leidde ertoe dat ze op een respectievelijke 7e en 8e plaats eindigden. Grote winnaar daar was de Krullevaar uit Hoogeveen, op de voet gevolgd door Alphons Ariëns en Fontanus, beide uit Harderwijk.

De finale van Nederland wordt op 20 mei a.s. gespeeld. De plaats van de finale is nog niet bekend.

 Welpen (groep 4, 5 en 6) http://toernooibase.kndb.nl/opvraag/standen.php?taal=&kl=67&Id=5930&jr=17&afko=67&r

Pupillen (groep 7 en 8) http://toernooibase.kndb.nl/opvraag/standen.php?taal=&kl=67&Id=5924&jr=17&afko=67&r

Op de foto het winnende team: v.l.n.r. Jesse, Nathalie, Eilert, Lucas (Foto is gemaakt door Simone van Berkum)