School de Bongerdschool met de BijbelVV Oene

schoolvoetbal gemeente Epe – Autoschadebedrijf de Wilde schoolvoetbal editie 2017 van start

Autoschadebedrijf de Wilde schoolvoetbal editie 2017 van start.

Precies om 13.00 starte woensdagmiddag 5 april  alweer de 13e editie van het Autoschadebedrijf de Wilde schoolvoetbaltoernooi in de gemeente Epe.
De aftrap vond plaats op de velden van c.s.v. VIOS in Vaassen, waar de wedstrijden voor de B poule (elftallen groepen 7 en 8) werden gespeeld.

Om 13.30 werd bij vv Emst de aftrap gedaan voor de wedstrijden van de A poule (selectieteams groepen 7 en 8).

In Emst werden onder prima omstandigheden, een koud windje, maar gelukkig l geen regen, de wedstrijden in de A-poule gespeeld. De winnaar werd de Hoge Weerdschool uit Epe.
Zij versloegen in de finale de Nieuwe Wisselseschool, ook uit Epe, en gaan daarom de gemeente Epe vertegenwoordigen in de regiofinales. De Gildeschool legde dit jaar beslag op de derde plaats.

Zowel de spelers als de organisatie konden terugkijken op een geslaagd toernooi, waar dit jaar de Gerard Berkhoffbokaal gewonnen werd gewonnen door Tara Kommer die door de scheidsrechters en toernooileiding unaniem als beste speelster van het toernooi werd gekozen.

Bij VIOS werd na de voorronden en de kruisfinales, de 1e wedstrijd in de halve finale een strijd tussen de School met de Bijbel 1 uit Oene die het opnam tegen de Anne de Vriesschool 2 uit Epe. De Epenaren wisten deze wedstrijd nipt te winnen met 1 – 0 en plaatsen zich voor de finale. De andere halve finalewedstrijd ging tussen het team van de Violier uit Vaassen en het team van de Sprenge uit Emst, het laatst genoemde team won vrij eenvoudig met 4 – 0. De strijd om plaats 3 tussen de Violier en de School met de Bijbel uit Oene werd gewonnen door het team uit Oene.

De finale was en bleef 0 – 0, ook na 5 minuten verlenging werd er niet gescoord.
Toen volgden de strafschoppen, de score ging gelijk op tot de beste speler van het toernooi, Kalou v.d. Haar achter de bal plaats nam. Zijn strafschop raakte de lat en stuiterde het veld weer in.
Omdat de overige kinderen geen fout meer maakten, won het team van de Sprenge de finale en eindige als eerste in poule B.

De scheidsrechters hadden in de voorronden Kalou v.d. Haar van de Anne de Vriesschool gekozen als beste speler van het toernooi.

De organisatie kan terugkijken op een zeer geslaagde dag, Volgende week wordt het schoolvoetbal vervolgt bij sv Wissel, waar de wedstrijden van de D poule worden gespeeld.