nieuwsVV Oene

Schoolvoetbaltoernooi Gemeentelijke Basisscholen Groepen 5 en 6 gemengd


Onder aangename weersomstandigheden voor spelers, begeleiders  en supporters, met af en toe een voorjaarszonnetje, werd op woensdag 17 april j.l. op Sportpark “De Egelbeek” het Autoschadebedrijf De Wilde Schoolvoetbaltoernooi in Poule C voor de groepen 5 en 6 van de Gemeentelijke basisscholen gespeeld. In een prachtige ambiance speelden zo’n 400 jongens en meisjes, verdeeld over 41 teams, hun onderlinge wedstrijdjes. Rondom de velden op “De Egelbeek “ was het een drukte van belang met heel veel supporters voor alle teams.

De vele vrijwilligers van KCVO hadden er voor gezorgd dat de veldjes volgens de KNVB richtlijnen waren uitgezet, de kleedkamers waren toebedeeld en het parkeren zowel op het terrein als in de omliggende straten zo goed en zo veilig mogelijk werd geregeld. De wedstrijdleiding zorgde er voor dat de vele wedstrijden tijdig konden beginnen en op het juiste moment werden beëindigd. Tevens werden de onderlinge resultaten en standen punctueel vastgelegd. De scheidsrechters van KCVO en de spelers en speelsters zorgden op hun beurt voor een sfeervol en sportief verloop van het toernooi. Na afloop van de poulewedstrijden waren er nog 8 teams over voor de kwartfinales. Hier kwamen de De Krugerstee 1, De Violier 4, ’t Mozaïek 1 en de Sint Bernardusschool 1 als winnaars uit de bus. De halve finales werden gewonnen door de Sint Bernardusschool 1  en ’t Mozaïek 1. Dat betekende dat deze 2 scholen moesten strijden om plek 1 en 2, terwijl om de 3e prijs moest worden gespeeld tussen de De Krugerstee 1 en De Violier 4. Hoewel de strijd om de derde plek in de reguliere speeltijd met een 1-1 stand onbeslist bleef, was De Violier 4 in de verlenging het spoor volledig bijster en won De Krugerstee 1 uiteindelijk met 5-1.

De uitermate spannende finale tussen ’t Mozaïek 1 en de Sint Bernardusschool  1 eindigde in de reguliere speeltijd eveneens  in een 1-1 gelijke stand. In de verlenging trok de Sint Bernardusschool 1 uiteindelijk met 2-1 aan het langste eind en werd daarmee winnaar van het toernooi. Dit betekende natuurlijk de Cup met de grote oren voor dit team en ook dat zij doorgaan naar de regiofinales in de maand mei. Tot slot was er voor alle spelertjes en de begeleiding van het winnende team ook nog een ticket voor een wedstrijd van Go Ahead Eagles.

Tot beste speelster  van het toernooi werd uitgeroepen Esmee van Schoonhoven van de Gildeschool, zij mocht de Gerard Berkhoff Bokaal in ontvangst nemen.

Ook dit jaar wordt een en ander weer mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van Autoschadebedrijf De Wilde en Rabobank Noord Veluwe.