De Heerd

“Schubert” door het Dutch String Collective in Theater de Heerd

HEERDE – Op zaterdag 22 oktober 2022 wordt door het Dutch String Collective in Theater de Heerd de muziek gespeeld en het dramatische levensverhaal verteld van de jonge componist Franz Schubert. Brieven, dagboeken, schilderijen en nalatenschappen vertellen ons waarom Schubert de kansen niet kreeg die Mozart had. Hoe het kon dat hij zo ongelooflijk snel en bijzonder componeerde? Wat was de rol van Beethoven in zijn leven? En wie was Carolyne Estherhazy? Als hij sterft op zijn 31ste weten alleen zijn vrienden hoe bijzonder hij was. Jaren later wordt zijn genie alsnog erkend en wordt Schuberts naam in één adem genoemd met die van Mozart en Beethoven.
Zijn mooiste en beroemdste stukken worden gespeeld door uitmuntende musici van het Dutch String Collective, samen met meesterpianist Jonathan Waleson. Marieke de Bruijn speelt viool en vertelt het levensverhaal van Franz Schubert.
Kaarten 22,50 euro inclusief consumptie, via www.dorpshuisheerde.nl of aan de balie van De Heerd, Griftstraat 8 in Heerde. Aanvang 20.15 uur.
Belangstellenden voor de gratis nieuwsbrief van het theater kunnen zich opgeven via info@theaterdeheerd.nl.