veluvine Nunspeet

Sinterklaas komt naar theater Veluvine

Woensdag 25 november en woensdag 2 december komt Sinterklaas naar theater Veluvine. Al tien jaar lang brengt Sinterklaas bezoek aan het theater in Nunspeet. Een evenement wat ondertussen uitgegroeid is tot een traditie waar de kinderen uit Nunspeet, net zoals de Sint en Pieten, zich elk jaar weer op verheugen. Ook dit jaar heeft de Sint plannen gemaakt om de kinderen een onvergetelijke middag te bezorgen. Het was een lange tijd de vraag of het feest door kon gaan in verband met de recente verstrenging van de Coronamaatregelen. Maar dinsdag 17 november jongstleden heeft Sinterklaas goed nieuws ontvangen, het feest kan door.

Dit jaar geven de Sint en Pieten meerdere shows van een half uur voor maximaal 30 personen. De shows gaan de hele middag door van één uur tot half vijf. Zo krijgen alle kinderen de kans om samen het grootste feest van het jaar te vieren. De middag van woensdag 25 november was zo’n groot succes dat het al bijna uitverkocht is. Gelukkig had de Sint extra ruimte in zijn agenda. Hij komt daarom woensdag 2 december een tweede keer langs in Veluvine met nog een extra middag vol shows. Kaartjes kosten slechts €3,00 en zijn inclusief een lekkere traktatie.

Naast het grote feest van Sinterklaas, staat er ook een Sinterklaas film op het programma. Zaterdag 28 november draait Veluvine de film ‘Kaatje Kopstand en Sinterklaas – Alles is anders’. Deze actuele film is een speciale uitgave van Zorgstichting Aveleijn met een hele bijzondere cast van cliënten, medewerkers en vrijwilligers van Aveleijn.

In de film weet Sinterklaas het even niet meer. Door het virus zijn veel Pieten ziek. Er wordt om hulp gevraagd. Daarnaast wordt er tijdens het opruimen van een boekenkast een oud en geheimzinnig document gevonden. De Pieten kunnen het niet lezen, maar Sinterklaas gelukkig wel. Er is iets met goud, medicijnen, twee kisten én twee sleutels. Kaatje Kopstand moet in ieder geval zo snel mogelijk met de kist en het medicijn naar Nederland komen. Zijn ze nog wel op tijd?

Kaarten voor de filmvoorstelling kosten slechts €2,00 en zijn evenals de kaarten voor de Sinterklaasshow verkrijgbaar via www.veluvinenunspeet.nl.