nieuws

Slagroomtaart als dank voor jaarlijkse actie Erna

EPE – Een echte taart voor mensen, daarmee kwam het bestuur van De Kruimelschaar vandaag langs bij Erna van Roekel, om haar te danken voor tien jaar vogeltaarten maken voor hospice Casa Vera. ,,Wij willen er onze waardering mee uitspreken’’, aldus de voorzitter, Ludo Plompen. ,,Natuurlijk ook voor Jan Piet Huijssoon. En de familie van Erna. Elk jaar staat het huis op stelten.’’

Erna krijgt de slagroomtaart aangeboden. Maar de dankbaarheid is zeker ook gericht op Jan Piet, want hij maakt al vijf jaar de basis van de vogeltaarten. ,,Ik heb er alweer 252 gemaakt. Mijn kleindochter heeft ze geteld.’’ Hij en Anneke verkopen vanaf volgende week zaterdag vanaf hun huis aan de Julianalaan 17 in Vaassen de taarten. ,,Elke woensdag, donderdag en vrijdag in de middag en zaterdag de hele dag.’’

Erna wil zelf ook van de gelegenheid gebruik maken om mensen te bedanken. ,,Alle vrijwilligers, Jan Piet, het zou zonder hem ook zeker niet meer gaan. Daarvoor is het te groot geworden. En ook bestuur bedankt, want jullie hebben altijd achter mij gestaan. De hulp komt gelukkig van allen kanten. Vanmorgen appte iemand uit Apeldoorn die wil helpen. Ik zei, kom maar inpakken!’’ Ondertussen zijn de man, zoon en schoondochter van Erna binnen ook bezig met het versieren en van de vogeltaarten. Het bestuur koopt er vervolgens ook een paar. De voorzitter probeert gelijk de QR-code uit om mee te betalen.

Zwaantje Nooteboom gaat ook nog met vogeltaarten op de kerstmarkt in Oene staan. ,,Heel leuk, want daar begon het ooit mee”, aldus Erna, zie zelf dit jaar niet aan de markten toekomt.

Tot slot gaf Erna Sanne Voets een mooie bos bloemen als dank voor haar publicitaire ondersteuning in de afgelopen jaren.

Verkooppunt worden in Heerde of Emst? Nog mooi groen beschikbaar? Of graag een grote order bestellen? Bel of app Erna via tel. 06-55874052.

Kijk ook eens op www.hospicecasavera.nl