Stichting Cultureel Platform Epe – Zomeravondconcerten oa bij de Aardbeientuin in Oene

6 juli Shura Lipovski en Hapilpel

Shura Lipovsky, ’Concert in alle talen’ in Epe, met Sefardische, Hebreeuwse en Jiddische liederen, begeleid door ensemble Hapilpel.

Shura Lipovsky is wereldwijd bekend als zangeres en schrijfster van Jiddische liederen. Haar ervaring met liederen uit de sefardische cultuur en van Hebreeuwse liederen dateert al van haar vroege jeugd.

Voor het concert op 6 juli in Epe heeft Shura Lipovsky zich omringd met uitmuntende musici uit de Nederlandse wereldmuziek-scene. Dit nieuwe ensemble draagt de naam: Hapilpel- de peper. Deze naam komt oorspronkelijk voort uit de joodse religieuze traditie, als: ’Pilpul’ – wat vurig debatteren over de talmoed betekent. Vuur en passie zijn ook kenmerkend voor het ensemble Hapilpel en voor de manier waarop de musici met de Joodse zangeres Shura Lipovsky samenwerken. Lipovsky’s expressieve verscheidenheid aan zangstijlen en Joodse talen komt in deze gepeperde setting uitstekend tot haar recht.

Het ensemble Hapilpel, met Shura Lipovsky bestaat uit:
Monique Lansdorp: viool, mandoline en percussie
Bart Lelivelt: accordeon
Roelof Rosendal: drums en ud

Locatie: Hoveniersbedrijf Van Triest, Tongerenseweg 116 in Epe, ingang Kolthovenweg,
Aanvang: 20.00 uur, entree € 15,00 incl 1 consumptie
infomatie: www.cultureelplatformepe.nl

20 juli Michelle David and the Gospel Sessions
in samenwerking met EPOP

De roots van Michelle David liggen in New York, Vanaf jonge leeftijd bezocht ze de kerk en ontwikkelde ze haar liefde en zangtalenten voor de swingende kerk muziek. Deze gospelmuziek swingt en dringt tot je door, en laat een vrolijk gevoel achter. Inmiddels woont Michelle in Amsterdam.

Wat zou er gebeuren als we de gospel zouden strippen van alle franje’, vroegen gitaristen Paul Willemsen en Onno Smit (bekend van Lefties Soul Connection en Beans & Fatback) zich in 2014 af. Het antwoord was ‘The Gospel Sessions Volume 1’, een plaat die ze in 2014 samen met zangeres Michelle David maakten en waarmee ze de essentie van de soul raakten.
Gospel is krachtige muziek, in veel opzichten. Het is muziek die kan optillen, kan inslaan.

Locatie: Boerderijcamping Vemdebroek, Vemderweg 9 Epe
Aanvang 20.00 uur, entree € 15, incl 1 consumptie.
Meer informatie: www.cultureelplatformepe.nl

17 augustus Unicorn
swingende Ierse Folkband

UNICORN is een bekende naam in de folkwereld. Het ensemble behoort tot de top van de Nederlandse semi-professionele folkmuziek. Het weet het publiek tot aan de laatste minuut te boeien, te enthousiasmeren , maar ook te ontroeren met mooie vertolkingen van o.a. Ierse ballades en kunstig gemaakte muzikale arrangementen.

Locatie: De Aardbeientuin, Rozenkampweg 18 Oene
Aanvang 20.00 uur, entree € 15 incl 1 consumptie
meer informatie::www.cultureelplatformepe.nl.
Losse kaartverkoop: VVV Epe

Bonusconcert: 31 augustus
Klassiek concert in de Grote Kerk van Epe

Door deelnemers van de Masterclass Apeldoorn 2017

Een aantal van de deelnemers van Masterclass Apeldoorn blijft langer in de regio om in Epe te spelen. Nadere details volgen.