nieuws

Stichting De Ring Epe – Nieuwe expositie “Bound to be Free”

“Bound to be Free”

Maurice Tgr Kummer (1972) werd als Oostenrijker geboren in het zuiden van Nederland. Hij woont nu in Giesbeek in Gelderland, waar hij werkt als kunstschilder. Maurice Kummer studeerde cum laude af in Taal- en Cultuurstudies. Verder is hij autodidact.

Met zijn verhalen won Maurice Kummer diverse prijzen, zijn columns in Metro waren berucht, zijn gedichten zijn eenvoudig maar verwarrend. Maurice Kummer publiceerde verder 4 literaire romans. Hoewel hij de laatste jaren weinig meer schrijft maar vooral schildert, vertelt hij met zijn schilderijen nog steeds verhalen. De persoonlijkheid en leefwereld van zijn modellen inspireren hem bij de vertaling van visuele realiteit naar kunstwerk. In die zin zijn Kummers schilderijen vaak portretten van de ziel. Ze laten getekende maar sterke, zelfbewuste vrouwen zien.

Maurice Tgr Kummer werkt met acryl op doek. Een enkele keer gebruikt hij daarbij olieverf om accenten te leggen. Kummers schilderijen kenmerken zich door gewaagde thema’s, een verzorgde grafische stijl en uitdagend kleurgebruik. Voor de uitwerking en thematiek van zijn schilderijen laat Maurice Kummer zich inspireren door zijn modellen en hun leefwereld. Hoewel sommige werken doen denken aan zeefdruk, is ieder werk met de hand geschilderd in vele dunne laagjes en met oog voor detail. Ieder schilderij is absoluut uniek.

Duur expo 4 mei t/m 30 juni.

Openingstijden 10.00-12.00 en 14.00-16.00 uur op dinsdag t/m vrijdag.

De Ring in het gemeentehuis in Epe

http://www.deringepe.nl