nieuws

stichting theaterlangsdeijssel – Spelers gezocht voor openluchtspel aan de kloosterallee in Oene.

Spelers gezocht voor openluchtspel bij Oene.

Stichting Theater Langs de IJssel maakt tegen de zomer van 2018 een openluchtvoorstelling aan de Kloosterallee in Oene. Dat is de plek waar ooit het klooster Nazareth heeft gestaan. Het verhaal dat wordt opgevoerd zal zich afspelen rond 1620, in de nadagen van het klooster.

Wie zoeken we?
Voor dit theaterspel worden zowel volwassenen als kinderen gezocht die mee willen spelen als dorpsbewoner, boer, kloosterzuster, weeskind of huursoldaat. Voor de meeste rollen is geen toneelervaring nodig. Het gaat dan namelijk om een rol waarin men deel uitmaakt van een groep. Samen een lied zingen kan daar bij horen. Voor een paar solo-rollen wordt nog uitgekeken naar meer ervaren toneelspelers.

Wanneer?
Het stuk zal meerdere malen overdag worden opgevoerd op drie zaterdagen: 26 mei, 9 en 23 juni. Waarbij zaterdag 26 mei natuurlijk deel is van de IJsseltheaterfietstocht. De repetities beginnen in de tweede week van maart en zullen waarschijnlijk op maandagavond worden gehouden. Voor kinderen zal worden gezocht naar een passend tijdstip. De plek waar gerepeteerd gaat worden is nog niet bekend. Het stuk heeft een lengte van ongeveer 40 minuten.

Organisatie
Het openluchtspel is onderdeel van het festival: “Gelderland Grensland”, dat door Erfgoed Gelderland wordt georganiseerd. Het thema hiervan is ‘grenzen’ en de betekenis daarvan voor de geschiedenis van Gelderland. Op veel plekken, veelal langs de grens van de provincie, zullen evenementen zijn waarbij het publiek kan kennismaken met Gelderse grensverhalen, o.a. via theater.
De Stichting Theater langs de IJssel, die jaarlijks de IJsseltheaterfietstocht organiseert, heeft de uitdaging opgepakt om aan te sluiten bij dit plan.

Interesse?
Wie belangstelling heeft om mee te doen aan dit bijzondere theaterspel, kan voor aanmelding of meer informatie terecht bij Arie Hemmen: Stichting@theaterlangsdeijssel.nl, 0570-56 46 81 of Piet Terpstra: 0570-56 41 67. Meedoen gaat op volgorden van aanmelding, twijfel niet meld je aan.
In januari zal een informatieve bijeenkomst worden gehouden waarop uitleg wordt gegeven en gesproken zal worden over de rolverdeling.