nieuws

Succesvolle Nationale voorleesdagen bij de Bibliotheek NoordVeluwe

Ruim 1.400 kinderen hebben kennisgemaakt met kater Harry en vlinder Vera

Het prentenboek Een huis voor Harry stond centraal stond bij de Nationale Voorleesdagen 2019, van 23 januari t/m 2 februari. In die tijd hebben meer dan 1.400 kinderen via de Bibliotheek Noord-Veluwe kennis gemaakt met kater Harry.

Voorgelezen aan 56 groepen

In totaal hebben medewerkers van de Bibliotheek Noord-Veluwe meer dan 250 peuters bezocht bij 16 peuterspeelzalen en kinderdagverblijven en zijn er meer dan 900 kinderen uit 40 verschillende groepen en scholen in de bibliotheek op bezoek geweest!

Aan alle kinderen is voorgelezen uit het boek Een huis voor Harry, waarna werd gezongen en tikkertje werd gespeeld met de vlinders.

Meer dan 1.1500 kinderen maakten op deze manier kennis met Harry en vlinder Vera. Ondertussen leerden de kinderen ook over kleine huizen, hoge huizen, lage huizen, stevige huizen en rijtjes huizen. Bij de zoektocht van Harry naar een nieuw huis komt hij al deze huizen tegen.

Tijdens het voorlezen gebruikten de medewerkers van de bibliotheek veel gebaren, het zogenaamde interactief voorlezen. De kinderen deden de gebaren na en op die manier vingen ze vlinders, renden ze en deden ze tikkertje, zonder van hun stoel te komen.

Muzikale theatervoorstellingen

Daarnaast zijn er zes muzikale theatervoorstellingen bezocht door ruim 260 kleuters van diverse basisscholen. Potitco speelde vier maal de voorstelling Een huis voor Harry en Katiuscia Principato speelde twee maal de voorstelling Verdwaald. Beide muzikale voorstellingen gingen natuurlijk ook over Harry die verdwaald was en zijn huisje niet terug kon vinden. Uiteindelijk komt alles goed dankzij vlinder Vera. De kinderen leefden enorm mee en waren heel blij dat Harry zijn huis weer terugvond.

Voorlezen kan altijd

De Nationale Voorleesdagen hebben als doel het voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen te stimuleren. Het is belangrijk dat kinderen al op jonge leeftijd het plezier van lezen ontdekken. Voorlezen blijft niet beperkt tot de voorleesdagen en kan natuurlijk het hele jaar door. In de bibliotheek is een schat aan voorlees- en prentenboeken verkrijgbaar en bibliotheekmedewerkers helpen graag bij het geven van advies over geschikte boeken.