nieuws

Teleurstellende wedstrijd van en voor KCVO tegen Albatross

Alles leek goed. Mooi weer, veel publiek, goede sfeer en de verwachtingen bij de KCVO supporters waren hoog gespannen. Figo van Gortel, pupil van de week, had voorafgaand aan de wedstrijd al aangegeven dat KCVO met 4-1 zou gaan winnen. KCVO kon vandaag de aansluiting naar de top van de 3de klasse D herstellen. Uiteraard moest er dan gewonnen worden.

Het nog steeds door blessures gehavende elftal van KCVO begon voortvarend aan de wedstrijd. In de eerste minuut zorgde een aanval van KCVO ervoor dat de spelers en keeper van Albatross de weg kwijt waren en tegen elkaar aan botsten. Direct daarna een aanval van Edwin Stegeman met een mooie pass op Sem Westra, maar helaas schoot hij de bal hoog over.

Pas in de 6de minuut van de wedstrijd een aanval van Albatross, waaraan zij een cornerbal overhielden. De daarop genomen hoekschop werd keurig door de verdediging van KCVO weggewerkt.

KCVO bleef in de daaropvolgende minuten druk zetten op het doel van Albatross, maar konden niet doorbreken. Hoe verder de tijd vorderde, hoe meer de verdediging van Albatross de zaken onder controle kreeg.

De spelers van KCVO waren zich ervan bewust wat er vandaag op het spel stond, aansluiting met de top behouden of berusting met handhaving in de 3de klasse. Hierdoor veranderde gedurende de wedstrijd het beeld en spel van KCVO. Het spel van KCVO werd ‘zenuwachtiger’ en dat resulteerde in veel slordigheden, slechte aannames en plaatsen van de bal en een paar gele kaarten voor KCVO,  kortom veel basisfouten. Door bovenstaande kon Albatross rustig terugkomen in de wedstrijd en werd de eerste helft afgesloten met een 0-0 op het scorebord.

Na de pauze werden er bij KCVO drie wissels doorgevoerd. Gijs Hulleman, Mike Diks en Nick Rozendal werden ingebracht voor Tom Tangelder, Sem Westra en Edwin Stegeman. Door deze wisselingen leek het erop dat KCVO na een kwartier gespeeld te hebben, in de tweede helft meer grip kreeg op de wedstrijd. Dit resulteerde in meer aanvallend spel van KCVO en druk op het doel van Albatross. KCVO kon dit 25 minuten volhouden zonder grote kansen te creëren. Albatross herstelde zich steeds meer en meer en nam in de laatste minuten van de wedstrijd het initiatief. De druk op het KCVO doel werd steeds groter. Door KCVO werd in de 90ste minuut op de helft van KCVO een overtreding gemaakt. Een speler van Albatross nam een goede vrije trap. De bal belandde in het 5- metergebied van het KCVO doel. Na rommelig voetbal werd de bal uiteindelijk in het doel van KCVO gewerkt, stand 0-1. Hierna zette KCVO alles op alles, maar dit resulteerde niet meer  in gevaarlijke momenten voor de Albatross keeper. De door de scheidsrechter prima geleide wedstrijd eindigde in een voor KCVO teleurstellende uitslag, KCVO – Albastross, 0-1.

Volgende week zondag, 24 april 2022, speelt KCVO de uitwedstrijd bij Diepenveen.