kulturhus

Tentoonstelling Reflectie in het Kulturhus EGW

Van 2 tot en met 30 mei 2023 is de tentoonstelling Reflectie te zien in het Kulturhus EGW aan de Stationsstraat 25 in Epe. De tentoonstelling laat werken zien van Peter Simmers over de periode 2018-2022. Het Kulturhus is open van maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 23.00 uur.

Peter Simmers woont in Epe. Hij is muziekman en intuïtief schilder. Zijn passie voor klassieke muziek draagt hij uit door het verzorgen van een aantal radioprogramma’s en door het houden van klassieke-muziek-uurtjes in verzorgingshuizen. Met schilderen is hij bewust ongeschoold, omdat hij zijn eigenheid wil bewaren en niet ‘gestuurd’ wil worden. Hij is geen professioneel kunstenaar en vindt in het schilderen rust en ontspanning. Verkoop van de werken is geen doel: ‘Ik schilder voor mezelf en als anderen het resultaat waarderen, is dat mooi meegenomen.” Geïnteresseerden in zijn werk kunnen desgewenst contact opnemen met hem.

Een korte toelichting op zijn werkwijze

“Mijn werken zijn reflecties. Ze geven een stemming weer van een bepaald moment. Daarbij heb ik voorafgaand aan het schilderen geen vast omlijnd plan, maar ga intuïtief te werk. Dit geldt zowel voor de kleurkeuze als voor de voorstelling. Bij iedere penseel- of paletmesbeweging wordt de richting, de kleur en de intensiteit bepaald door mijn gevoel en mijn gedachten op dat moment. Het eindresultaat is voor mij daardoor altijd verrassend. Het proces is ook minstens zo waardevol als kijken naar het resultaat. Mijn schilderijen hebben geen titel. Ik wil de kijker de vrijheid geven om zijn eigen ideeën en gevoelens erbij te hebben. Zo kan iedereen zelf kan bepalen wat het werk oproept.”