Tisjeboy Jay sluit seizoen 21/22 af in Veluvine

Amper vier jaar geleden verruilde hij zijn baan als boekhouder voor een poging om zijn geld te gaan verdienen met het maken van grappige YouTube filmpjes. Nu toert hij als comedian door het hele land en staat hij in volle zalen met zijn nieuwe show Politiek Correct. Op zaterdag 18 juni komt Tisjeboy Jay naar Veluvine.

In zijn nieuwe voorstelling genaamd Politiek Correct geeft hij je een inkijkje in de in zijn ogen steeds zachter wordende wereld. De scherpe randjes moeten eraf! Laat dat voor een grofgebekte comedian nou een hele uitdaging zijn. Moet de wereld zachter worden of wij wat harder?

Tisjeboy Jay, die eigenlijk Jay Francis heet, is een Nederlandse stand-up comedian en influencer uit het Limburgse Sittard. Hij vergaarde bekendheid door zijn filmpjes op het internet die meer dan honderdduizend kijkers trekken. Hierin gebruikt hij veel humor maar hij heeft ook altijd een boodschap die aanzet tot nadenken. Jay is een tikkeltje grofgebekt, neemt geen blad voor de mond maar heeft een goede kijk op het leven. Zijn drijfveer is positiviteit verspreiden in een vaak nogal negatieve wereld. Zijn motto luidt dan ook als volgt ‘Als jij lacht, lach ik ook’.

Jay Francis verwierf het afgelopen jaar nog meer bekendheid tijdens zijn deelname aan verschillende tv-programma’s. Nadat hij deelnam aan het Videoland-programma Like Me, I’m Famous kreeg hij een eigen pilot ter waarde van 30.000 euro bij de streamingsdienst: TisjeboyTapes. Hij nam met succes deel aan De Verraders en Ranking The Stars. Ook nam in 2018 de rol van verleider op zich in het razen populaire televisieprogramma Temptation Island.

Door zijn humor te koppelen aan digitale platformen heeft Jay een enorm bereik ontwikkeld waarmee hij dagelijks honderdduizenden mensen inspireert en aspiratie biedt.

Opgegroeid met een multicultureel perspectief, heeft Jay een brede blik op de wereld. Hij is nieuwsgierig, speels, benieuwd en leeft bewust. Jay is geen kenner van angst, vertelt je graag wat er speelt en stelt zijn emoties centraal in zijn leven. Liefde en blijdschap zijn emoties die bij hem op dagelijkse basis in zijn uitingen naar voren komen.

Mensen zijn gek op Jay, en heel gek is dat niet. Jay staat voor zichzelf maar heeft een open houding waardoor eenieder zich in hem kan vinden. Zo is hij altijd dezelfde normale jongen gebleven, maar moedigt hij via verschillende manieren ook altijd iedereen aan om zichzelf te blijven, vrijheid te kiezen, een positieve houding hebben, authentiek te blijven en te streven naar rechtvaardigheid.

Of het nu over het apenpokkenvirus gaat of over online haat, Jay heeft over ieder onderwerp wel een boodschap, verpakt in hilariteit. Hij droomt ervan om de grootste comedian van Nederland te worden en zegt geen genoegen te nemen met plek twee of drie. Op Spotify zijn diverse interviews met Jay te beluisteren en vind je ook de muziek die hij zelf produceerde.

De voorstelling Politiek Correct van Tisjeboy Jay vindt plaats op zaterdag 18 juni om 20:15 uur in Veluvine. Kaarten zijn te koop voor € 25,50 p.p. (inclusief servicekosten) via veluvinenunspeet.nl of aan de theaterkassa.

Foto: impresariaat Puree