Toe aan meer ontspanning, plezier en betekenis?

De Bibliotheek Noord-Veluwe organiseert een lezing over langzamer leven

Het kan: langzamer leven in onze snelle wereld. Auteur Yvonne Mol neemt u graag mee naar een leven met minder haast. Tijdens haar lezing bij de bibliotheek in Vaassen laat ze zien hoe eenvoudig het is om te kiezen voor een langzamer leven. Een leven weg van hectiek en stress, waarin ruimte vrijkomt voor rust, vrijheid en richting. U bent van harte welkom om de lezing bij te wonen.

Wanneer: donderdag29 oktober 2020

Waar: Bibliotheek Vaassen, Kerkweg 16, 8171VR in Vaassen

Aanvangstijd: 20.00 uur

Kosten: € 3,50 voor leden ( met 1 introducé €7,00), niet leden € 5,00

Graag vooraf aanmelden via de website van de bibliotheek

Lezing

Tijdens de lezing beantwoordt Yvonne onder andere de volgende vragen:

Wat zijn de voordelen van langzamer leven? Wat is de kortste route naar een langzamer leven?

Hoe herken je ballast? Hoe kom je er vanaf?

Over de auteur

Yvonne Mol (1975) is schrijver. Ze woont met haar gezin in het Brabantse Rijen. Stap voor stap vertraagde zij haar hectische bestaan tot een fijner en gezonder leven. Via haar blog (www.langzamer-leven.nl) voorziet zij haar lezers al enkele jaren van tips om minder te doen, anders te denken en daardoor meer te bereiken. Met het boek dat zij over dit onderwerp schreef, vertelt ze nu het complete verhaal.

Het is te veel

Zes jaar geleden besloot Yvonne Mol het roer om te gooien. Ze koos ervoor te gaan leven met minder haast: ‘We missen een hoop door alle drukte die we maken. Het is te veel, te onrustig en te oppervlakkig. Als we de hele weg blijven rennen, hebben we geen tijd om rond te kijken. Als we vergeten te stoppen bij de echt fijne momenten, verspillen we onze tijd. Langzamer leven is een manier om de tijd die we hebben niet door onze vingers te laten glippen.’

Minder doen en daardoor meer bereiken

Yvonne leerde om minder te doen, anders te denken en daardoor meer te bereiken. Over haar persoonlijke zoektocht naar meer ontspanning en voldoening schreef zij het boek Wacht maar niet op mij, ik haal jullie later wel in. Hierin beschrijft ze de stappen die haar hielpen te vertragen.

  ‘Het is niet mijn bedoeling om de lezer daarmee een vaste richting op te wijzen. In het boek stel ik vragen waarop de lezer zelf antwoord kan geven, om zo zijn eigen richting te bepalen. Ik hoop dat mensen tijdens het lezen af en toe denken: Hé, zo had ik er nog nooit over nagedacht.’