nieuws

Topdrukte bij de vogeltaarten actie van Erna

Topdrukte bij de vogeltaarten actie van Erna

EPE – Toegegeven, het kwam langzaam op gang dit jaar, maar nu gaan de vogeltaarten weer als warme broodjes over de toonbank, of nou ja, de tent bij Erna van Roekel uit. En ook de andere verkooppunten, zoals bij het echtpaar Huijssoon in Vaassen, loopt de verkoop goed. Dit alles is natuurlijk niet mogelijk zonder alle vrijwilligers die Erna helpen. En dat alles voor hospice Casa Vera!

,,Inderdaad! Gelukkig willen veel mensen helpen. Het inpakken van de taarten heb ik inmiddels toch naar binnen verplaatst. Anders komen ze misschien niet meer”, grapt Erna. ,,Het is nu echt te koud in de tent.” Ze vertelt het na een heel drukke woensdagochtend. ,,Net weer mensen langs gehad die een taart kwamen kopen, maar ook een grote bestelling. Het kwam wat langzamer op gang dit jaar, maar nu met dit weer zijn de vogeltaarten weer in trek.’’

Eerst zag ze niet hoe ze het moest bolwerken, maar komend weekend zijn de vogeltaarten toch te koop op diverse kerstmarkten. Dat had ook niet gekund zonder de nodige hulp. ,,Monica Weijenberg regelt de aanwezigheid op de kerstmarkt in Epe, komende zaterdag en zondag. Haar man doet de toevoer van taarten en meerdere vrijwilligers van het hospice bemannen de kraam. Echt super!”

Zoals eerder bekend verkoopt Zwaantje Nooteboom (bestuurslid De Kruimelschaar) de taarten op de kerstmarkt in Oene, vrijdag van 15 tot 21 uur. ,,Ik ga vrijdag na vijf uur de tent bij mijn huis dichtdoen. Dan ga ik langs in Oene en daarna ga ik door naar de kerstmarkt in Heerde, daar sta ik dan de rest van de avond aan de kraam. Dus ja, ik sta toch nog op kerstmarkten dit jaar’’, aldus Erna.

Maar dat is nog niet alles. Op zaterdag staat Leja Pijnacker ook met een kraam vogeltaarten bij de DekaMarkt Hoge Weerd in Epe. En komende zaterdag start om 16 uur bij de Grote Kerk in Epe de kerststallenroute. ,,Er zijn al meer dan veertig deelnemers. Het hospice doet hier ook aan mee. Zij heeft een verlichte kerststal in de vensterbank staan. Er zit een qr-code bij, zodat je een verhaal op kunt halen. Wij liggen ook op de route, dus mogelijk kopen mensen die de route volgen ook nog een vogeltaart, heel gaaf’’, besluit Erna. Ze gaat een druk weekend tegemoet. ,,Ja, er moet nog heel wat geproduceerd worden om genoeg te hebben voor de kerstmarkten.’’ Gekkenhuis? ,,Een beetje wel, maar allemaal voor het hospice.’’

Vragen? Bel of app Erna via tel. 06-55874052.

Kijk voor meer informatie over de kerststallenroute op https://kerststallenroute-epe.nl/

Kijk ook eens op www.hospicecasavera.nl