nieuws

Vaccinatielocatie Heerde later open – Nieuwe testlocatie Vaassen


De opening van de vaccinatielocatie in Heerde is uitgesteld. De planning is om deze locatie van GGD Noord- en Oost-Gelderland eind mei te openen. Er wordt tot die tijd gevaccineerd op de zes reeds geopende locaties.

Er worden minder vaccins geleverd dan in de opschalingsplannen werden vermeld. Daarom heeft GGD Noord- en Oost-Gelderland besloten tot uitstel van de opening. De afspraken die al gepland zijn, worden de komende dagen omgezet naar dezelfde datum op de dichtstbijzijnde locatie. Met deze mensen wordt persoonlijk contact opgenomen.

De vaccinatielocatie komt aan de Zwolseweg 80c in Heerde. De maximale capaciteit in Heerde wordt vier priklijnen. De GGD vaccineert zeven dagen per week, van 08.00 tot 20.00 uur.


GGD Noord- en Oost-Gelderland opent zondag 28 maart een nieuwe testlocatie in Vaassen. Deze locatie vervangt de locatie in Heerde. Daar worden op vrijdag 26 maart de laatste mensen getest.

De testlocatie in Vaassen komt aan de Molenstraat 15. Dit wordt voor GGD Noord- en Oost- Gelderland de eerste zogenaamde walk through locatie waar de PCR test wordt afgenomen. Er komen vier teststraten waardoor er iets meer capaciteit komt aangezien er in Heerde ruimte was voor drie teststraten.

Sinds 1 december 2020 kan iedereen zich laten testen op corona. Ook als je geen klachten hebt, maar wel in contact bent geweest met iemand die besmet is met het virus. Vanwege het maatschappelijk belang en de toenemende vraag aan testen is GGD Noord- en Oost-Gelderland op zoek gegaan naar een nieuwe locatie toen bleek dat het huurcontract op de locatie in Heerde niet verlengd kon worden.