bibliotheek epe

Vakantietijd, tijd voor e-books? Hulp en advies bij digitaal Spreekuur Bibliotheek Noord-Veluwe

Vakantietijd, tijd voor e-books?

Hulp en advies bij digitaal Spreekuur Bibliotheek Noord-Veluwe

In mei beginnen veel mensen na te denken over de vakantie. Een van de onderwerpen waar over nagedacht kan worden is het aantal boeken dat meegenomen kan worden, vakantietijd is immers voor veel mensen de tijd om eens lekker te ontspannen met een boek. Met de e-books van de bibliotheek kan het aantal mee te nemen boeken omhoog, ieder lid van de bibliotheek kan 10 e-books tegelijk lenen.

Voor jong en oud

De Bibliotheek heeft zo’n 17.000 e-books die leden van de bibliotheek gratis kunnen lenen.

De e-books zijn te lenen via onlinebibliotheek.nl/e-books. Er zijn boeken voor kinderen, jongeren en volwassenen. Er zijn zowel romans als informatieve boeken, alle genres, alle rubrieken die ook als papieren boeken via de bibliotheek te lenen zijn. Voor het lenen van e-books moet een account aangemaakt worden.

Digitaal spreekuur

Hulp nodig bij het lenen van e-books, of het aanmaken van een account?  Dan biedt het digitaal spreekuur van de bibliotheek uitkomst!

Iedere maand is er een Digitaal Spreekuur in iedere gemeente van het werkgebied van de Bibliotheek Noord-Veluwe. Dat spreekuur is ook voor vragen over het online reserveren van bibliotheek boeken, het installeren van de Bibliotheek App, online cursussen, online luisterboeken of voor vragen of het oplossen van kleine problemen en tips en trucs voor tablets en iPads. De medewerkers van de Bibliotheek geven tijdens deze digitale spreekuren persoonlijke, 1 op 1 uitleg en technische ondersteuning. De uitleg is gratis. Het is de bedoeling dat bezoekers hun eigen tablet, smartphone of, voor vragen over e-readers, hun eigen e-reader en laptop meenemen.

Het Digitaal Spreekuur is geen cursus, bezoekers kunnen zo aanschuiven en koffie/thee en wifi zijn gratis.

De komende spreekuren zijn: dinsdag 1 mei Elburg, woensdag 2 mei Heerde, donderdag 3 mei Epe, vrijdag 4 mei Wezep en maandag 7 mei Hattem, steeds van 14.00 – 17.00 uur.