nieuws

Van Zwerfafval naar Vlinder – Nestkastjes opgave 2021

Omdat het vorig jaar zo leuk was, herhaling van de vogelhuisjes actie. We geven dit jaar zoals beloofd weer 400 huisjes uit.   

De vogelhuisjes van vorig jaar zijn allemaal op, er waren meer aanvragen dan huisjes. Daardoor heeft in 2020 niet iedereen er één gehad en is er nu een reservelijst. Inmiddels hebben de mensen van de reservelijst bericht gehad. Heeft u daar al op gereageerd, dan hoeft u zich niet nogmaals op te geven. I.v.m. de gewenste spreiding van de nestkastjes door de gemeente Epe geldt dit ook voor wie al een huisje heeft gekregen in 2020.  

‘Van Zwerfafval naar Vlinder’ heeft voor het 2de jaar in samenwerking met Axent Groen weer 400 vogelhuisjes beschikbaar.

Helpt u mee om de eikenprocessierups in onze gemeente te bestrijden? Deze vogelhuisjes zijn o.a. voor de koolmees, pimpelmees en als u geluk heeft de bonte vliegenvanger, natuurlijke vijanden van de rups. 

Wie er één bestelt moet het kastje na uitgifte zelf tijdig ophangen op eigen boom of terrein, de vogeltjes komen vanzelf :-). We gaan u de aankomende 4 jaar af en toe mailen met vragen over de stand van zaken. Wij verwachten dan wel een reactie. Meten is weten.

U kunt zich opgeven voor een vogelhuisje via het formulier klik op deze link

Zodra de datum/tijd uitgifte bekend is, krijgt u persoonlijk per mail bericht (aan de huisjes wordt nog gewerkt).