bibliotheek epe

Veel belangstelling voor Bibliotheek Noord-Veluwe bij Nationale voorleesdagen

Veel belangstelling voor Bibliotheek Noord-Veluwe bij Nationale voorleesdagen

Van 24 januari t/m 3 februari waren de Nationale Voorleesdagen. Omdat niet alle bezoeken van peuters en kleuters aan de bibliotheek en van bibliotheekmedewerkers aan de peuters en kleuters in die anderhalve week plaats konden vinden werden de Nationale Voorleesdagen bij de Bibliotheek Noord-Veluwe wat langer gevierd. Pas op 22 februari was het laatste bezoek rondom de Nationale Voorleesdagen van kinderen uit groep 1 en 2 aan de bibliotheek.

Ruim 1.000 kinderen voorgelezen

In totaal hebben medewerkers van de Bibliotheek Noord-Veluwe 170 peuters bezocht in 12 peuterspeelzalen, zijn er 114 peuters van 9 peuterspeelzalen en 750 kleuters uit groep 1 en 2 van 32 verschillende scholen in de bibliotheek op bezoek geweest!

Aan alle kinderen is voorgelezen uit het boek Ssst! De tijger slaapt, waarna er stukjes uit het boek werden nagespeeld en er gedanst en gezongen werd om de verjaardag van de tijger te vieren.

Tientallen kinderen tussen 0 en 6 jaar oud zijn tussen 24 januari en 3 februari lid geworden van de bibliotheek. Zij hoefden geen inschrijfgeld te betalen en ontvingen bovendien (zolang ze voorradig waren) een leuk popje van de tijger uit Ssst! De tijger slaapt cadeau.

Voorlezen kan altijd

De voorleesdagen hebben als doel het voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen te stimuleren. Voorlezen blijft niet beperkt tot de voorleesdagen en kan natuurlijk het hele jaar door. In de bibliotheek is een schat aan voorlees- en prentenboeken verkrijgbaar en bibliotheekmedewerkers helpen graag bij het geven van advies over geschikte boeken

Groep 1 en 2 van de Parel op bezoek in de bibliotheek in ‘t Harde