veluvine Nunspeet

Veluvine biedt hoogwaardige livestreams aan

Sinds eind april dit jaar heeft Veluvine alle streaming en opnamefaciliteiten in huis om livestreams mogelijk te maken voor een breed scala aan toepassingen. Van congressen, vergaderingen en trainingen tot voorstellingen van amateurverenigingen en bedrijven. “Eigenlijk alles kan vanuit Veluvine gestreamd worden, zodat mensen thuis kunnen meekijken. Dat we hier alles al bij de hand hebben, is een groot voordeel”, vertelt Ger Hessel van Urk, licht- en geluidstechnicus van Veluvine.

Eerder dit jaar werd er al nieuwe apparatuur aangeschaft om livestreams mogelijk te maken op momenten dat de coronabesmettingen oplopen en er strenge maatregelen gelden. Ger Hessel werd tijdens een cursus bij het Instituut voor Audio- en Belichtingstechniek klaargestoomd voor het livestreamen. Inmiddels heeft hij er al heel wat livestreams op zitten voor de meest uiteenlopende organisaties.

Uitzonderlijke hoge beeldkwaliteit
Ook de Gelderse Balletscholen maakten gebruikvan de livestream mogelijkheden in Veluvine.Hierdoor konden de balletdansers alsnoghun voorstelling De Notenkraker voor publiekopvoeren. In de huiskamers van het thuisfrontspatte de voorstelling van het beeld af. “Wekregen terug dat de beeldkwaliteit uitzonderlijkhoog was. We streamen namelijk in HD, wathaarscherp beeld oplevert”, legt Ger Hessel uit.

Onlangs konden mensen nog vanuit hun huiskamer genieten van een concours met zeven orkesten uit het hele land. “In eerste instantie zou het concours gewoon met volle zaalbezetting plaatsvinden, maar vanwege de oplopende besmettingen koos de organisatie ervoor de voorstelling om te zetten naar een livestream. Omdat het streamen slechts een kwestie is van camera’s neerzetten en de belichting op orde maken, konden we snel schakelen.” Er hebben uiteindelijk circa 600 mensen van de livestream kunnen genieten.

Dankzij de livestreammogelijkheden kon ook de viering van het 25-jarige bestaan van een grote zorginstelling doorgaan. Zodra de besmettingen opliepen, besloot de organisatie het feest af te schalen naar twintig man en werden alle toespraken gestreamd vanuit de Nestlézaal in Veluvine. Als klap op de vuurpijl gaf Trijntje Oosterhuis twee optredens weg. Het personeel kon vanuit de huiskamer of kantoor meegenieten.

Voordelen livestreamen in Veluvine
“Het mooiste aan streamen in dit pand is dat je alles al bij de hand hebt. Geluid, licht,draadloze microfoons, headsets en techniek.Als de klant komt staat alles al klaar, soundchecken en we kunnen gelijk beginnen.”Daarbij wordt er uiteraard rekening gehoudenmet de wensen van de klant. Zo is er de optieom gebruik te maken van meerdere camera’s.“We beschikken nu over drie PTZ camera’s diemet een joystick op afstand kunnen wordenbediend. Daarnaast kunnen we PowerPointpresentaties ook rechtstreeks op het beeldvertonen.”

Alle livestreams worden uitgezonden via een betrouwbaar videoplatform waar veel grote bedrijven mee werken. Afhankelijk van de wensen, kunnen livestreams zowel openbaar als voor een besloten publiek worden georganiseerd.

Meer informatie over de livestream en opnamefaciliteiten in Veluvine is te vinden op veluvinenunspeet.nl of stuur een mail naar verhuur@veluvinenunspeet.nl

Foto: Patrick Ouwerkerk