Veluvine maakt nieuwe voorstellingen bekend

Drie nieuwe namen verrijken het tweede deel van het theaterseizoen 2021/2022 van Veluvine: Ernest Beuvink met ‘So long Cohen’, Simone Kleinsma met haar nieuwe voorstelling ‘VERDER’ en cabaretier Emiel van der Logt met ‘Geen Spijt’.

Ernest Beuving zingt en zoekt op vrijdag 21 januari Leonard Cohen, die met zijn donkere stem en zijn prachtige teksten, generaties in de ban wist te houden. Dit zoeken doet hij deels op cabareteske wijze. Zo laat hij bijvoorbeeld, via zijn imitaties, tal van karikaturale tafelgastheren aanschuiven om mee te denken (van Maarten van Rossum en Nico Dijkshoorn tot Bob Dylan en Armand). Naast Ernest Beuving (zang, verteller, performer, gitaar) staan ook Erik Raayman (gitaar, bas, zang, kunstfluiten), Jaap Berends (contrabas, gitaar, banjo, piano, zang) en Tessa Zoutendijk (viool, mandoline, accordeon) op het podium. Wie deze voorstelling bezoekt, kan Leonard Cohen-muziek en beleving verwachten, met veel humor, ontroering en poëzie.
Quarantaine in een camper
Cabaretier Emiel van der Logt verkocht tijdens Corona zijn huis en ruilde dat in voor een zelfopgelegde quarantaine in een camper. Met zijn vrouw en 3 dochters ging hij tijdens Corona 8 maanden op reis door Europa en maakte daar zijn voorstelling ‘Geen Spijt’. Een voorstelling met een duidelijke boodschap: geniet van het leven en heb geen spijt, maar probeer gewoon dingen uit. Dat mooie meisje aanspreken? Je baan opzeggen? Eerlijk zijn over je gevoelens? Doe het gewoon, is Emiels advies. Door zijn politieke incorrectheid, messcherpe observaties en hoge grapdichtheid belooft donderdag 3 maart ook weer een avond te worden om niet te vergeten. Zangeres en actrice Simone Kleinsma vertelt op zaterdag 12 februari haar persoonlijke verhaal over de afgelopen jaren, waarin ze heeft moeten ontdekken hoe het is om alleen verder te gaan. Om een nieuw begin te maken, zul je eerst moeten opruimen. Je moet durven weggooien, zodat je iets kan overhouden wat het begin kan zijn van iets nieuws. Simone neemt het publiek mee in haar verhaal waarbij uiteraard muziek een grote rol speelt. Met zowel bestaand als speciaal voor haar nieuw geschreven repertoire.

Kaarten voor de nieuwe voorstellingen zijn te koop via veluvinenunspeet.nl of aan de theaterkassa. In lijn met de landelijke richtlijnen wordt, tot nader order, bij entree om een coronatoegangsbewijs (QR code) gevraagd. Kijk voor meer informatie op de website van Veluvine.

Chris de Vegt.