Veluvine Nunspeeet – agenda week 40 – 41

Theater Veluvine:
237 redenen om door te gaan     Geert Lageveen en Leopold Witte
Donderdag 11 oktober 2018, aanvang 20.15 uur

Photo: Nichon Glerum

Een feelgood voorstelling over het leven zelf! Acteurs Geert Lageveen en Leopold Witte hebben dringend behoefte de balans op te maken. Waar staan ze in hun leven? Hoe lang hebben ze nog? Welke rol willen ze in dit leven nog spelen? Hoe moeilijk gaan het zichzelf nog maken? Hoe willen ze herinnerd worden? En welke plaatjes moeten er gedraaid worden op hun allerlaatste feestje?

Om een antwoord te vinden op die vragen, leggen Geert en Leopold elkaar het vuur aan de schenen. Op dezelfde persoonlijke en herkenbare manier als in hun veelgeprezen vorige voorstelling 237 redenen voor seks, steggelen de mannen dit keer over de dood. Waar de één de dood omarmt als deel van het leven, bezweert de andere haar door allerlei doelen te stellen.

Regisseur Michiel de Regt laat de twee doen waar ze goed in zijn: een theatrale versie spelen van zichzelf. Losjes associëren de twee mannen rond het thema, terwijl ze plaatjes draaien van overleden helden en leeftijdgenoten.

Volkskrant ★★★
“Je bent niet meer jong, je wilt nog steeds van alles, maar de doodsangst dringt zich steeds vaker op. En toch weet het stel er een positieve draai aan te geven”

Scenes ★★★★
“Het is feelgoodtheater in optima forma, zonder dat het te oppervlakkig wordt. Dat is knap en maakt dat je van de eerste tot en met de laatste minuut meeleeft met wat de acteurs vertellen. Rode draad is de tegenstelling tussen Geert die volop van het leven geniet en Leopold die het memento mori vertegenwoordigt.” “237 redenen om door te gaan is door het nadenken over de dood, een ode aan het leven geworden.”

Kaarten kosten € 22.00, inclusief drankje. Kaarten voor films en voorstellingen zijn verkrijgbaar via www.veluvinenunspeet.nl of af te halen aan de kassa van Veluvine. De kassa is op werkdagen geopend van 09.00 – 17.00 uur en één uur voor aanvang van de voorstelling.

Filmhuis Veluvine:
School life
Vrijdag 12 oktober 2
018, aanvang 20.00 uur

‘School Life’ belicht een jaar in het leven van twee bevlogen leraren aan de enige kostschool in Ierland voor kinderen in de leeftijd van zeven tot twaalf jaar. Headfort School, gevestigd in een monumentaal gebouw op een idyllische plek, is hun leven. John en Amanda Leyden hebben elkaar als twintigers op de school ontmoet, trouwden en brachten de rest van hun leven door op het schoolterrein, waar ze ook wonen.

Ze zijn mentor, inspirator en plaatsvervangend ouder voor de kinderen en ze maken lange dagen. Nu de jaren gaan tellen, bereiden John en Amanda zich voorzichtig voor op het einde van hun Headfort-bestaan. Maar kunnen ze eigenlijk wel zonder?

Met: Amanda & John Leyden
Regie: David Rane en Neasa Ní Chianáin
Genre: Documentaire
Leeftijd: AL
SP/IE– 2016 – 100 min

Kaarten kosten € 9.00, inclusief drankje. Kaarten voor films en voorstellingen zijn verkrijgbaar via www.veluvinenunspeet.nl of af te halen aan de kassa van Veluvine. De kassa is op werkdagen geopend van 09.00 – 17.00 uur en één uur voor aanvang van de voorstelling.

Theater Veluvine:
De Kleine Zeemeermin (jeugd/familie)
Zaterdag 13 oktober 2
018, aanvang 14.30 uur

Laatste kaarten voor familie musical De Kleine Zeemeermin!

Op dit moment zijn de laatste kaarten in de verkoop voor de populaire familie musical De Kleine Zeemeermin. De musical, met Sita Vermeulen in de hoofdrol staat op zaterdagmiddag 13 oktober om 14.30 uur in het theater Veluvine Nunspeet. Om Sita wat beter te leren kennen hebben we haar wat vragen gesteld:

(foto: Wim Lanser)Wat kunnen we van deze voorstelling verwachten?

Een show vol met avontuur, humor, prachtige liedjes, kleurrijke kostuums en natuurlijk een heuse onderwaterwereld. Op een dag, bij een hevige storm, redt De Kleine Zeemeermin een knappe mensenprins. Ze wordt op slag verliefd en wil niets liever dan bij hem zijn. Maar Fien, van het hilarische tovenaarsduo Titus & Fien, wil de machtigste tovenares worden van het hele land, dus steekt ze een stokje voor de opbloeiende liefde tussen Elize en de knappe prins Christian. Hoe zal dit aflopen? De Kleine Zeemeermin is een familiemusical voor jong én oud met na de show, zoals we van Van Hoorne Entertainment gewend zijn, een afterparty in de foyer met een uitgebreide meet & greet. Lekker meedansen, zingen én op de foto met je favoriete sprookjesfiguur uit de voorstelling.

 Wat vind je leuk aan sprookjes en wat is je favoriete sprookje?

Sprookjes zijn magisch. Je waant je in een hele andere wereld vol fantasie. Het is heerlijk om weg te dromen in een prachtig verhaal waarin alles kan en mag. Assepoester was mijn favoriete sprookje, maar maakt nu toch wel ruimte voor De Kleine Zeemeermin. Als 9-jarig meisje zag ik de film, de Disneyversie, in de bioscoop en ik was betoverd. Het prachtige verhaal en de onderwaterwereld maken dit sprookje zo bijzonder. Het voelt heerlijk om de kinderen mee te nemen naar deze wereld vol spanning en avontuur.

 Wat vind je het leukst aan het spelen in De Kleine Zeemeermin De Musical?

We dragen schoenen met wieltjes om zo de onderwaterwereld tot leven te brengen. Dat was een superleuke uitdaging! Ook de scènes met de prins na de betovering van Fien vind ik bijzonder om te spelen; voor het eerst in je leven benen, maar geen stem. Prins Christian leert Elize lopen en ze dansen vervolgens een prachtige dans. Die dans met mijn knappe tegenspeler Kelvin voelt heerlijk!

 Wat vind je het leukste liedje in de voorstelling en waarom?

Het dromerige duet met de prins. Ook het onderwaterlied van mijn vriendje Gup in de voorstelling maakt me blij! Gup wil Elize overtuigen dat het onder water zo slecht nog niet is met een vrolijk lied en een supergave choreografie. Ook dansen er kwallen en vissen mee, dat is een superleuk moment in de voorstelling.

Kaarten kosten € 17,50, inclusief drankje. Kaarten voor films en voorstellingen zijn verkrijgbaar via www.veluvinenunspeet.nl of af te halen aan de kassa van Veluvine. De kassa is op werkdagen geopend van 09.00 – 17.00 uur en één uur voor aanvang van de voorstelling.

 

Filmhuis Veluvine:
A United Kingdom
Vrijdag 19 oktober 2
018, aanvang 20.00 uur

In 1947 ontmoet Seretse Khama, de prins van Botswana, Ruth Williams, een Londense kantoorbediende. Bevrijd door de sociale veranderingen van vlak na de oorlog voelen ze zich direct tot elkaar aangetrokken: zij door zijn hoop op een betere wereld, hij door haar verlangen deze wereld te omarmen.

Ondanks hun verschillen zijn ze elkaars gelijken. Het geplande huwelijk stoot op veel verzet; niet alleen van hun families, maar ook van de Britse en zelfs Zuid Afrikaanse regering. Het idee van een biraciaal echtpaar dat het buurland regeert van een republiek waar onlangs de apartheid werd ingevoerd is ondenkbaar. Gebaseerd op waargebeurde feiten.

Met: David Oyelowo, Rosamund Pike en Tom Felton
Regie: Amma Asante
Genre: Drama, Romantiek
Leeftijd: 12+
VK – 2016 – 111 min

Kaarten kosten € 9.00, inclusief drankje. Kaarten voor films en voorstellingen zijn verkrijgbaar via www.veluvinenunspeet.nl of af te halen aan de kassa van Veluvine. De kassa is op werkdagen geopend van 09.00 – 17.00 uur en één uur voor aanvang van de voorstelling.