nieuws

Veluvine Nunspeet activiteiten in week 6

In week 6 staan de volgende activiteiten bij Veluvine op het programma:

Film ELLE – woensdag 8 februari om 20.00 uur – € 9,00 incl. drankje
Holland Dance – zaterdag 11 februari om 20.15 uur – € 18,00 incl. drankje
NJO Verrassingsconcert – zondag 12 februari om 15.00 uur – € 12,50 incl. drankje
t/m 16 jaar € 2,50 incl. drankje

***
Film Elle van Paul Verhoeven in Rabozaal Veluvine
Winnaar Golden Globes Beste buitenlandse film én Beste actrice
Op woensdag 8 februari draait Filmhuis Veluvine de prijswinnende arthouse-thriller Elle van regisseur Paul Verhoeven. De film is onlangs tweemaal in de prijzen gevallen bij de Golden Globes. Eén voor Beste buitenlandse film en Isabelle Huppert won er één voor Beste actrice. Vanwege de nu al grote belangstelling wordt de film vertoond in de grote Rabozaal. De film start om 20.00 uur en kost €9,00 inclusief een drankje.
Elle
Michèle lijkt onverwoestbaar. Ze is hoofd van een toonaangevend videogamebedrijf en hanteert zowel zakelijk als privé dezelfde genadeloze houding. Maar als ze in haar huis wordt aangevallen en verkracht door een onbekende man verandert haar leven drastisch. Ze besluit zelf achter de dader aan te gaan en belandt in een spannend kat-en-muis-spel dat elk moment uit de hand kan lopen.
Met Elle heeft Paul Verhoeven (o.a. ‘Turks Fruit’, ‘Soldaat van Oranje’, ‘Robocop’ en ‘Basic Instinct’) voor het eerst een Franse arthouse-thriller gemaakt, die meteen werd geselecteerd voor de ere-divisie van film: de hoofdcompetitie van Cannes! Met een glansrol van Isabelle Huppert.
Met: Isabelle Huppert
Regie: Paul Verhoeven
Genre: drama/thriller
Leeftijd: 16+
FR – 2016 – 130 minuten

***
Holland Dance: talent van morgen danst nú in Veluvine
Holland Dance komt op zaterdag 11 februari naar Veluvine met hun dansvoorstelling Talent On The Move. Een zorgvuldig geselecteerde internationale groep jonge dansers van Codarts Rotterdam – de hotspot voor hedendaagse dans – neemt u mee op een spannende dansreis. Deze vijfentwintig toptalenten dansen in nieuwe werken die speciaal voor hen werden gecreëerd én werk van wereldberoemde choreografen als Jirí Kylián. Een afwisselende avond uit voor danskenners en -ontdekkers. Met Meet&Greet met de dansers na afloop. De voorstelling start om 20.15 uur en kost €18,00 inclusief drankje.
Veelzijdig, uitdagend en sprankelend
Het uitdagende programma toont niet alleen de veelzijdigheid van deze talentvolle dansers, maar is tegelijkertijd een betoverende collage van stijlen in de choreografie. De sprankelende show heeft alles te bieden: van nieuwe werken die speciaal voor de dansers zijn gecreëerd tot bestaand, wereldberoemd repertoire van topchoreografen.
Talent On The Move presenteert choreografieën van onder andere: hotshots Guy & Roni, Lukas Timulak, Lóránd Zachár, Rafael Bonachela en de wereldvermaarde Jirí Kylián.

***
NJO Verrassingsconcert op 12 februari in Veluvine
Het NJO (Nationaal Jeugd Orkest) geeft getalenteerde jonge musici de gelegenheid ervaring op te doen in verschillende vormen van samenspel. Zo ook op zondag 12 februari tijdens het NJO Verrassingsconcert in Veluvine. Wie er komt spelen, is inmiddels geen verrassing meer. Het duo Michiel Wittink (alt viool) en Noud Smeets (piano) verzorgt die middag een bijzonder programma. De NJO Jong Talent-concerten zijn, door de intieme sfeer en de uitleg door de jonge musici, ook heel geschikt voor kinderen en jongeren. Het concert begint om 15.00 uur. Kaarten kosten € € 12,50 inclusief een drankje. Voor publiek t/m 16 jaar kost een kaartje € 2,50 incl. drankje.
Programma 12 februari
– J. Röntgen – Sonate in c (22’)
I. Allegro assai
II. Andante mesto – lento, quasi fantasia
III. Allegro molto
IV. Un poco sostenuto – Allegro molto
– L. van Beethoven – Solosonate in d ‘Der Sturm’, no. 2, op. 31, (24′)
– G. Enescu – Concertstuk (8’)
Het concert is mede mogelijk gemaakt door het Van den Broek Lohman Fonds.