nieuwsveluvine Nunspeet

Veluvine Nunspeet – activiteiten week 11

In week 11 staan de volgende activiteiten bij Veluvine op het programma:

 

 Adriaan van Dis: literaire avond – donderdag 16 maart om 20.15 uur – € 21,00 (voor bibliotheekleden € 18,00) incl. drankje
Ballet Blue(s) – vrijdag 17 maart om 20.15 uur – € 23,00 incl. drankje

 

Literaire avond met Adriaan van Dis

Ontmoet één van Nederlands grootste literatoren

Op donderdag 16 maart komt Adriaan van Dis naar Veluvine met een literaire avond. Deze sluit hij af met een signeersessie aan de boekentafel van Boekhandel Osinga. De avond start om 20.15 uur en kost € 21,00 (voor bibliotheekleden € 18,00) inclusief drankje.

Adriaan van Dis
Adriaan van Dis (1946) is een van de bekendste Nederlandse auteurs, journalist en tv-presentatoren. Hij groeide op in Bergen, te midden van halfzussen en ouders met een Indisch (oorlogs)verleden. Hij debuteerde met de novelle Nathan Sid, wat een Gouden Ezelsoor ontving voor het best verkochte debuut 1984.

Het oeuvre van Adriaan van Dis omvat naast romans en novelles, ook verhalen, essays, poëzie en toneel.  Zijn werk is in een aantal duidelijk categorieën in te delen: het gaat terug op zijn Indische jeugd, is geïnspireerd op de vele reizen die hij maakte en tot slot zijn er de karakterromans.

Bekend zijn ondermeer Familieziek, De wandelaar en Tikkop. Meerdere keren werden zijn boeken genomineerd voor literaire prijzen: o.a. de Gouden Uil en de Trouw Publieksprijs, de Gouden Ganzenveer 2009 en de Libris Literatuurprijs. In 2016 mocht Adriaan van Dis voor zijn complete oeuvre de Constantijn Huygens-prijs in ontvangst nemen!

 

Ballet Blue(s) in Veluvine

Veluvine geeft danstalent een podium

Op vrijdag 17 maart dansen jonge dansers de balletvoorstelling Ballet Blue(s) in Veluvine. Met de ‘blues’ als inspiratie zetten de leden van de Dutch Junior Dance Division een verrassende voorstelling neer. Veluvine vindt het belangrijk om dans als kunstdiscipline te blijven programmeren en om zo ook (jong) danstalent het podium te geven dat ze verdienen. De voorstelling begint om 20.15 uur en kost € 23,00 inclusief drankje.

Ballet Blue(s)
De Dutch Junior Dance Division brengt vele soorten dans samen. Met hier en daar een knipoog combineren ze zowel klassiek ballet als moderne dans van uitmuntende kwaliteit. De voorstelling zit dan ook vol verrassingen en is uitermate geschikt voor een breed publiek. Alleen al de muziek van onder andere Nina Simone, Tchaikovsky, Frank Sinatra, Vivaldi, Michael Jackson en Hollandse blues van Cuby and the Blizzards, laat zien dat het geen gewone avond gaat worden.

Dutch Junior Dance Division
De Dutch Junior Dance Division toert van 1 maart t/m 21 mei 2017 door het land. Geïnspireerd door onder andere de ‘blues’, maakten Stuart en Sprong de voorstelling Ballet Blue(s). Na Dancing Lane en Ballet Blanc is dit het derde tournee van De Dutch Junior Dance Division.

 

Kaartverkoop Veluvine
Kaarten voor films en voorstellingen zijn verkrijgbaar via www.veluvinenunspeet.nl of af te halen bij de receptie van Veluvine. De kassa is op werkdagen geopend van 09.00 – 17.00 uur en één uur voor aanvang van de voorstelling.