nieuwsveluvine Nunspeet

Veluvine Nunspeet – activiteiten week 12

In week 12 staan de volgende activiteiten bij Veluvine op het programma:

Film: Café Society – woensdag 22 maart om 20.00 uur – € 9,00 incl. drankje

Thijs van de Meeberg: Er mag gedanst worden – vrijdag 24 maart om 20.15 uur – € 15,00 incl. drankje

Vive La France 2 – zaterdag 25 maart om 20.15 uur – € 25,00 incl. drankje

***
Café Society in Filmhuis Veluvine
Beleef op woensdag 22 maart het romantische verhaal van Bobby Dorfman. Als loopjongen in Hollywood blijft zijn liefde onbeantwoord, totdat zijn leven plotseling verandert… De film begint om 20.15 in Filmhuis Veluvine. Een kaartje kost € 9,00 inclusief drankje. Met de bon van de Jumbo Filmweken kost het tweede kaartje €4,50.
Cafe Society
Het zijn de Jaren ’30 in New York. Bobby Dorfman wil zijn kibbelende ouders, zijn gangster-broer en de juwelenwinkel van de familie ontsnappen. Hij verlangt naar verandering van omgeving en hij besluit zijn geluk in Hollywood te beproeven. Hij gaat aan de slag als loopjongen voor zijn oom, een machtige agent voor filmsterren. Hier ontmoet hij een heel lief meisje. Hij wordt snel verliefd, maar helaas heeft het meisje al een relatie. Bobby neemt genoegen met een vriendschap – tot de dag dat ze bij hem voor de deur staat om te vertellen dat haar vriend het net heeft uitgemaakt. Bobby’s leven neemt plotseling een flinke wending, en dan ook nog eens een heel romantische.
Met: o.a. Blake Lively en Kirsten Stewart
Regie: Woody Allen
Genre: komedie, drama, romantiek
Leeftijd: 12+
VS – 2016 – 96 minuten

***
Thijs van de Meeberg in Veluvine
Winnaar jury- en publieksprijs Leids Cabaret Festival 2015
Op vrijdag 24 maart speelt Thijs zijn debuutvoorstelling ‘Er mag gedanst worden’ in Veluvine. Het jonge cabarettalent laat met scherpe en geraffineerde conferences een frisse wind door de zaal waaien. Hij wordt niet voor niets Freek de Jonge-light genoemd. De voorstelling begint om 20.15 uur in Rabozaal Veluvine en kost € 15,00 inclusief drankje.
Er mag gedanst worden
Thijs zoekt naar de eerlijke balans tussen werkelijkheid en waanzin, maar hij vindt het lastig om tot een evenwicht te komen. In zijn gevecht tegen zichzelf en de buitenwereld komt hij onbedoeld in activiteitencentrum ‘Het Klaverblad’ terecht. Thijs verzet zich hevig, maar niemand ziet dat hij daar eigenlijk niet hoort. Eenmaal in de isoleercel komt de vraag: ‘Waarom laat ik mijn gedrag bepalen door de ander?’ ‘Er mag gedanst worden’ is een scherpe en originele voorstelling waarbij nooit duidelijk is wat de volgende stap wordt.
Thijs van de Meeberg
Thijs was de overtuigende winnaar van het Leids Cabaret Festival 2016.
de Volkskrant: ‘Hij combineerde een ongekende energie met originele humor’.
Het Parool: ‘De ongrijpbare Van de Meeberg zet krachtige beelden neer, spreekt in literaire volzinnen en blijft tot de laatste minuut verrassen. Een overdonderende entree in de cabaretwereld. Méér!’
Juryrapport: ‘Thijs is een rascabaretier die een moraal naar voren weet te brengen zonder moralistisch te worden, in de traditie van de beste cabaretiers.’

***
Ga op reis met topzangers in Vive la France 2
De mooiste chansons ontkurkt in Veluvine
Drie topzangers nemen u op zaterdag 25 maart mee op reis langs de mooiste Franse chansons. Met het live combo brengen ze terras en Tour dichtbij. Nu met nóg meer vertrouwde hits. De voorstelling begint om 20.15 uur in Rabozaal Veluvine en kost € 25,00 inclusief drankje.
Vive la France 2
Vive la France 2 is het vervolg op de eerste succesversie van de theatervoorstelling. Samen met het publiek maken ze een muzikale reis, via romantisch Parijs naar de Cote d’Azur, slingerend langs dromerige dorpspleintjes, sfeervolle wijnhuizen en bistro’s. De auto wordt deze keer volgeladen met het beste repetoire van Franse nummers. De zangers en het live combo knallen met liederen van Charles Aznavour, Gilbert Bécaud, Stromae, Michel Fugain, Jacques Brel, Dalida, Gérard Lenorman, Julien Clerc, Edith Piaf, Adamo en andere grote namen. Stap in en geniet mee!

 

Veluvine Cultuur

F.A. Molijnlaan 186

8071 AK Nunspeet

Tel: 088-8507766

cultuur@veluvinenunspeet.nl