veluvine Nunspeet

Veluvine Nunspeet – activiteiten week 18

In week 18 staan de volgende activiteiten bij Veluvine op het programma:

 Filmhuis: Der Staat gegen Fritz Bauer – woensdag 03 mei om 20.00 uur – € 9,00 incl. drankje

De Snelste Zebra van de Wereld – zondag 07 mei om 14.30 uur – € 7,50 incl. ranja en iets lekkers

***

Fritz Bauer in Filmhuis Veluvine

Op woensdag 03 mei draait de film Der Staat gegen Fritz Bauer in Veluvine. In de film vervolgt Fritz de kopstukken van Nazi Duitsland, maar niet iedereen is het met hem eens. Fritz ontdekt dat soms alleen landverraad je land nog kan redden. De avond start om 20.00 uur en kost € 9,00 inclusief drankje.

Der Staat gegen Fritz Bauer
1957. Procureur-generaal Fritz Bauer wil de kopstukken van Nazi-Duitsland vervolgen zodat de naoorlogse generatie de vaderlandse geschiedenis onder ogen leert zien. Lang niet alle partijen willen dat het nare verleden nogmaals opgehaald wordt en verlenen amper hulp aan Fritz’ zoektocht naar ontsnapte nazi’s. Zelfs zijn homoseksualiteit wordt tegen hem gebruikt onder een -Nazi- wet die homoseksualiteit nog steeds strafbaar stelt. In zijn moedige strijd voor de waarheid en rechtvaardigheid ziet Bauer zich genoodzaakt de Israëlische geheime dienst, Mossad, in te lichten. Een daad waarmee hij landverraad pleegt.

Met: Burghart Klaußner, Ronald Zehrfeld e.a.
Regie: Lars Kraume
Genre: drama
Leeftijd: 12+
DE – 2015 – 105 minuten

***

De Snelste Zebra van de Wereld

Over lelijk winnen en mooi verliezen

Op zondag 07 mei speelt het kindertheater De Snelste Zebra van de Wereld in Veluvine. Zebra ontdekt dat je leuk kan winnen, vrolijk kan winnen, gezellig kan winnen, maar dat je ook vervelend kan winnen. De voorstelling begint om 14.30 uur en kost € 7,50 inclusief ranja en iets lekkers. De KidsFoyer begint om 13.30 uur.

De Snelste Zebra van de Wereld
Zebra wil iedere dag hardloopspelletjes doen. Als hij maar keihard kan rennen en altijd kan winnen. Tijger, Eekhoorn, Haas en Nijlpaard hebben zich verstopt, ze zijn het zat, ze willen niet meer rennen. Zebra wint niet alleen altijd, hij wint ook nog eens helemaal niet leuk. Tijger gaat het hem vertellen: ”Zebra, niemand wil tegen je rennen!” Even is het stil in het bos, heel stil. Maar dan schraapt Zebra zijn hoef, Zebra is niet bang, zelfs voor Niemand niet! Het hele bos en ver daarbuiten maakt zich klaar voor de wedstrijd van het jaar: Zebra tegen Niemand.

De Snelste Zebra van de Wereld is een voorstelling over lelijk winnen en mooi verliezen. En over vriendschap. Gemaakt naar aanleiding van het gelijknamige prentenboek van Youp van het Hek.

Harro van Lien producties
Harro van Lien is naast verteller ook actief als acteur en theatermaker. Zijn passie ligt bij betrokken theater. Hij maakt daarom voorstellingen die het publiek raken, maar toch bemoedigen.

Kaartverkoop Veluvine
Kaarten voor films en voorstellingen zijn verkrijgbaar via www.veluvinenunspeet.nl of af te halen bij de receptie van Veluvine. De kassa is op werkdagen geopend van 09.00 – 17.00 uur en één uur voor aanvang van de voorstelling.