nieuws

Veluvine Nunspeet – Agenda week 40 en 41

Filmhuis Veluvine:
The Post
Vrijdag 5 oktober 2018, aanvang 20.00 uur

Katharine Graham, de eerste vrouwelijke uitgever van een grote Amerikaanse krant (de Washington Post) moet samenwerken met hoofdredacteur Ben Bradlee in een race met grote concurrent de New York Times om als eerste de primeur te hebben over een massale doofpotaffaire van overheidsgeheimen over een periode van drie decennia en vier Amerikaanse presidenten (die bekend zou worden als de Pentagon Papers). Het duo moet hun geschillen naast zich neer leggen om deze lang verborgen geheimen aan het licht te brengen, terwijl ze daarmee hun carrières in de waagschaal leggen – en misschien zelfs hun vrijheid, want wat als het onthullen van deze geheimen als landverraad wordt uitgelegd?

Met: Tom Hanks, Meryl Streep en Bruce Greenwood
Regie: Steven Spielberg
Genre: Drama
Leeftijd: 6+
VS – 2017 – 116 min

Kaarten kosten € 9,00 inclusief drankje.

Kaarten voor films en voorstellingen zijn verkrijgbaar via www.veluvinenunspeet.nl of af te halen aan de kassa van Veluvine. De kassa is op werkdagen geopend van 09.00 – 17.00 uur en één uur voor aanvang van de voorstelling.

Theater Veluvine:
Kinder Theater Festival
Zaterdag 6 oktober 9.30 – 13.00 uur

Veluvine organiseert samen met diverse partners alweer de derde editie van het leukste Kinder Theater Festival, voor kinderen in de leeftijd van 2 tot en met 6 jaar. Naast de vele activiteiten in de Foyer zijn er op diverse plekken in Veluvine ook nog een aantal voorstellingen én een film te bezoeken.

9.30 uur – doorlopend de animatiefilm ‘de Krekel’(2+)
10.30 uur – Dribbel minishow (2+)
11.30 uur – Meneer Monster: over een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft (2+)
12:30 uur – Zelluf – dansvoorstelling (3+)

Zingen en swingen, spelen of gewoon heerlijk genieten van alle theatervoorstellingen gebracht door fantastische artiesten. Met diverse workshops en verantwoord snacken in het speciale kinderrestaurant. Daarnaast is er dit jaar ook ruimte voor een modeshow met echte jonge modellen, georganiseerd door @Jaimy’s  uit Nunspeet. Kom verkleed als superheld, ridder, prinses of een wild dier en win ook nog eens mooie prijzen!

Het Kinder Theater Festival is gratis toegankelijk. Bij de voorstellingen zijn beperkt aantal plaatsen beschikbaar, dus kom op tijd voor een plekje in de zaal.

I.s.m. Rabobank Noord Veluwe, Bibliotheek NW Veluwe, De Nunspeetse School, @Jaimy’s e.a.


Theater Veluvine:

Marc de Hond – cabaret (try out)

Zaterdag 6 oktober 2018, aanvang 20.15 uur

Veel mensen dromen van verandering: stoppen met roken, afvallen, duurzamer leven, een nieuwe baan (die meer verdient) of een nieuwe partner (die meer verdient). Toch laten we ons vaak tegenhouden door kleine obstakels op de weg. Het leven van Marc de Hond is één grote aaneenschakeling van verandering: hij ging van internetondernemer tot 3FM-dj en van keeper bij voetbal tot rolstoelbasketballer bij Oranje. In zijn nieuwe theatervoorstelling ‘Voortschrijdend inzicht’ legt Marc uit hoe hij tegen wil en dank expert werd in omgaan met verandering.

‘Voortschrijdend inzicht’ is een inspirerend, inzichtelijk en optimistisch verhaal over omgaan met verandering voor iedereen die eindelijk eens de knop om wil zetten of de knoop door wil hakken.

Foto: Bastiaan Musscher

Kaarten kosten € 17,50 inclusief drankje.

Kaarten voor films en voorstellingen zijn verkrijgbaar via www.veluvinenunspeet.nl of af te halen aan de kassa van Veluvine. De kassa is op werkdagen geopend van 09.00 – 17.00 uur en één uur voor aanvang van de voorstelling.

Theater Veluvine:

237 redenen om door te gaan – Geert Lageveen en Leopold Witte

Donderdag 11 oktober 2018, aanvang 20.15 uur

Een feelgood voorstelling over het leven zelf!

Acteurs Geert Lageveen en Leopold Witte hebben dringend behoefte de balans op te maken. Waar staan ze in hun leven? Hoe lang hebben ze nog? Welke rol willen ze in dit leven nog spelen? Hoe moeilijk gaan het zichzelf nog maken? Hoe willen ze herinnerd worden? En welke plaatjes moeten er gedraaid worden op hun allerlaatste feestje?

Om een antwoord te vinden op die vragen, leggen Geert en Leopold elkaar het vuur aan de schenen. Op dezelfde persoonlijke en herkenbare manier als in hun veelgeprezen vorige voorstelling 237 redenen voor seks, steggelen de mannen dit keer over de dood. Waar de één de dood omarmt als deel van het leven, bezweert de andere haar door allerlei doelen te stellen.
Regisseur Michiel de Regt laat de twee doen waar ze goed in zijn: een theatrale versie spelen van zichzelf. Losjes associëren de twee mannen rond het thema, terwijl ze plaatjes draaien van overleden helden en leeftijdgenoten.

In de pers:

Theaterkrant ★★★★★
“Alles aan deze voorstelling klopt”
”237 redenen om door te gaan is een juweeltje”

Volkskrant ★★★
“Je bent niet meer jong, je wilt nog steeds van alles, maar de doodsangst dringt zich steeds vaker op. En toch weet het stel er een positieve draai aan te geven”

Scenes ★★★★
“Het is feelgoodtheater in optima forma, zonder dat het te oppervlakkig wordt. Dat is knap en maakt dat je van de eerste tot en met de laatste minuut meeleeft met wat de acteurs vertellen. Rode draad is de tegenstelling tussen Geert die volop van het leven geniet en Leopold die het memento mori vertegenwoordigt.” “237 redenen om door te gaan is door het nadenken over de dood, een ode aan het leven geworden.”

 Foto: Nichon Glerum

Kaarten kosten € 22.00, inclusief drankje. Kaarten voor films en voorstellingen zijn verkrijgbaar via www.veluvinenunspeet.nl of af te halen aan de kassa van Veluvine. De kassa is op werkdagen geopend van 09.00 – 17.00 uur en één uur voor aanvang van de voorstelling.

 Theater Veluvine:

The Mountaintop (toneel)   Een openhartige ontmoeting met Martin Luther King

Vrijdag 12 oktober 2018, aanvang 20.15 uur

Martin Luther King heeft net de speech van z’n leven gegeven. Hij trekt zich terug in zijn groezelige motelkamer. Buiten stormt het; binnen wacht hem een mysterieus kamermeisje. Wat begint als een onschuldige flirt, wordt een openhartige ontmoeting die King confronteert met zijn successen en tekortkomingen, met zijn daden en zijn dromen. Het is 3 april 1968; nog geen dag later zal Martin Luther King worden vermoord.

The Mountaintop brengt een fantasierijke hervertelling van de laatste avond uit het leven van een icoon. Dit bekroonde toneelstuk van de jonge zwarte schrijfster Katori Hall belicht hoe we van gewone mensen heiligen maken, en hoe heiligen gewone mensen blijken – breekbaar, kwetsbaar, bereikbaar. Hoe één stem de wereld wilde veranderen, en hoe zijn vroegtijdige dood hem dwong het stokje door te geven aan volgende generaties.

Deze bekroonde Broadwayhit is in het vijftigste sterfjaar van King voor het eerst in Nederland te zien.

Foto Rein Kooijman

Kaarten kosten € 19,50, inclusief drankje.

Kaarten voor films en voorstellingen zijn verkrijgbaar via www.veluvinenunspeet.nl of af te halen aan de kassa van Veluvine. De kassa is op werkdagen geopend van 09.00 – 17.00 uur en één uur voor aanvang van de voorstelling.