veluvine Nunspeet

Veluvine Nunspeet – agenda week 44 en 45

Nunspeets impresariaat Rini Kersten brengt Carmen vs Carmen: een mix van Spaans ballet, flamenco, folk en moderne dans gedanst door de top van Spaanse dansers, naar Nunspeet

 

foto: @Miguel Angel Ramos (Arco Visuals)

Het Nunspeetse impresariaat Rini Kersten gevestigd op de Stationslaan in Nunspeet werkt al 15 jaar samen met het gerenommeerde Spaanse dansgezelschap Ibérica de Danza en weten als geen ander het traditionele Spaanse danscultuurgoed te gebruiken voor haar vele theaterproducties.

Ibérica staat bekend om haar sterk beeldende danstaal die ontstaat door een unieke vermenging van klassiek Spaans ballet, flamenco, folk en moderne dans. Met haar nieuwste productie ‘Carmen vs Carmen’ wordt het 20-jarige bestaan gevierd.

‘Carmen vs Carmen’ laat de dualiteit van de vrouw zien in een zoektocht naar haar eigen lot; de passie, de vrijheid, de draagster van het leven en symbool voor normen en waarden. Een symbool dat uiteindelijk onsterfelijk blijkt te zijn.

De gerenommeerde choreograaf Manuel Segovia en zijn partner Violeta Ruiz richtten Ibérica de Danza in 1993 op. Sindsdien hebben zij meer dan 20 verschillende shows geproduceerd en gespeeld in meer dan 40 landen. In Nederland waren de producties DonQ & Sancho P, Añ0 X, Dali Picasso Miro en Ibérica Mágica te zien.

Ibérica wordt in de internationale pers vooral geprezen voor het zichtbaar maken van oudere danstradities in hedendaagse voorstellingen, een rol die belangrijker blijkt te zijn dan eerder voor mogelijk werd gehouden.

De Nederlandse tour van Carmen vs Carmen start op donderdag 2 november in Veluvine. Aanvang 20:15 uur.

Aparte inleiding
Noël Bossier van het impresariaat Rini Kersten verzorgt voorafgaand aan de voorstelling een inleiding voor bezoekers. Men krijgt zo meer achtergrond informatie over de dans(stijlen), de dansers en het verhaal.

Kaarten zijn verkrijgbaar aan de kassa van Veluvine of via www.veluvinenunspeet.nl

_____________________________________

Veluvine Filmagenda

Vrijdag 3 november 2017
LalaLand– Filmhuis – 20:00 uur

La La Land is een moderne variant op de klassieke Hollywood musical en een ode aan iedereen die durft te dromen.
Mia (Emma Stone) droomt ervan actrice te worden in Hollywood. Tussen het serveren van koffie door rent ze van de ene auditie naar de andere. Jazzmuzikant Sebastian (Ryan Gosling) speelt piano in sjofele clubs om de eindjes aan elkaar te knopen en droomt van een eigen jazzclub. Voor beiden lijkt het leven waar ze op hopen ver weg. Het lot brengt deze dromers samen, maar is hun liefde bestand tegen de verleidingen en de teleurstellingen van het hectische leven in Hollywood?

Met: Ryan Gosling, J.K. Simmons en Emma Stone
Regie: Damien Chazelle
Genre: romantiek, komedie, musical
Leeftijd: AL
VS – 2016 – 128 minuten

Kaarten kosten € 9,00 inclusief drankje. Kaarten voor films en voorstellingen zijn verkrijgbaar via www.veluvinenunspeet.nl of af te halen bij de receptie van Veluvine. De kassa is op werkdagen geopend van 09.00 – 17.00 uur en één uur voor aanvang van de voorstelling.

___________________________________________

Woensdag 8 november 2017
Spotlight– Filmhuis – 20:00 uur

In het indrukwekkende filmdrama Spotlight stuit de journalistieke onderzoeksafdeling van The Boston Globe op een zedenzaak binnen de katholieke gemeenschap die uiteindelijk één van de grootste schandalen uit de Amerikaanse geschiedenis werd.

Spotlight vertelt het waargebeurde verhaal over het verslag van The Boston Globe over diverse seksschandalen binnen de katholieke gemeenschap in Massachusetts in 2001. De onderzoeksafdeling ‘Spotlight’ van The Boston Globe wordt ingezet hier verslag van te doen, maar de zaak blijkt groter en ingewikkelder dan gedacht: tijdens de zoektocht naar de waarheid raken ze verwikkeld in een politiek spel waarin ze ontdekken dat niet alle betrokken partijen hetzelfde belanghebben.

The Boston Globe ontving in 2003 de Pulitzerprijs voor deze journalistieke daad. De film wordt beschouwd als één van de meest belovende films van het Toronto Filmfestival, waar de film in première ging.

Met: Michael Keaton, Mark Ruffalo, Stanley Tucci, Liev Schreiber en Rachel McAdams
Regie: Thomas McCarthy
Genre: drama
Leeftijd: 12+
VS – 2016 – 128 minuten

Kaarten kosten € 9,00 inclusief drankje. Kaarten voor films en voorstellingen zijn verkrijgbaar via www.veluvinenunspeet.nl of af te halen bij de receptie van Veluvine. De kassa is op werkdagen geopend van 09.00 – 17.00 uur en één uur voor aanvang van de voorstelling.

_______________________________________________________

Zaterdag 11 november 2017 – 20.15 uur
Henk Poort – Ik ben mijn lied

foto’s Elisabeth Melchior Fotografie

‘Henk is een boeiend verhalenverteller’ – ‘Het publiek doet enthousiast mee’ – ‘Voortreffelijk gezongen’ – ‘Henk Poort is een vakman!’

‘Bij ons in de Jordaan’ en ‘Geef mij maar Amsterdam’ worden luidkeels meegezongen’

‘De uitvoering van ‘Breng hem Thuis’ (uit de musical Les Miserables) is om kippenvel van te krijgen’

Dit zijn enkele quotes van bezoekers naar aanleiding van de eerste solo voorstelling van Henk Poort. ‘Ik ben mijn Lied’ is een avond met Henk Poort in aria’s, verhalen en songs

Henk Poort is bij de één bekend als musicalacteur, bij de ander als operazanger. Eén ding staat vast: weinigen in de wereld maken de overstap van musicalsong naar opera-aria met zo’n gemak. Minder bekend is dat Henk Poort ook een boeiend verhalen-verteller is.

In Ik ben mijn lied zingt hij nummers uit zijn omvangrijke repertoire (musical, operette, opera en pop) en kruipt hij in de huid van kleurrijke personen uit zijn verleden. Hij vertelt van het leven in de Jordaan, waar de opera’s luidkeels werden meegezongen, laat ons kennismaken met de Jordaanse ‘omes’ die ongevraagd hun levenslessen aanboden en gunt het publiek een kijkje achter de schermen van de wereld van de musical en de opera. Ga zitten en geniet van zijn levenslied!

De Jordaan mag, nog altijd, trots op hem zijn. Theaterkrant ****

Kaarten kosten € 24,00 inclusief drankje. Kaarten voor films en voorstellingen zijn verkrijgbaar via www.veluvinenunspeet.nl of af te halen bij de receptie van Veluvine. De kassa is op werkdagen geopend van 09.00 – 17.00 uur en één uur voor aanvang van de voorstelling.