nieuws

Veluvine Nunspeet – Ernst Daniël Smid met een operette

Ernst Daniël Smid met een operette in Veluvine

Wiener Melange brengt het beste van Wenen naar Nunspeet!

Nunspeet – Op donderdag 12 januari vindt in Veluvine een waar muzikaal hoogtepunt plaats! Voor de allereerste keer wordt een operette (kleine opera) opgevoerd. Maar liefst 24 muzikanten van het Wiener Strauss Ensemble vullen het podium van de Rabozaal tijdens de Wiener Melange. Zij doen dit onder de bezielende leiding van dirigent Robert Jan Kamer met als presentator en solist Ernst Daniël Smid. Aangevuld met 3 zeer sterke Nederlandse solisten en ballroomdansers, die heerlijke walsen en polka’s dansen. Wiener Melange speelt op donderdag 12 januari om 20.15 uur in de Rabozaal van Veluvine.
Wenen is het uitgangspunt in Wiener Melange. Het wordt een bruisende reis door de operettehoofdstad aan de hand van werk van onder anderen de familie Strauss, Franz Lehár, Robert Stolz, Emmerich Kálmán en Jacques Offenbach.
Ernst Daniël Smid presenteert de avond en treedt tevens op als solist. Daarbij wordt hij bijgestaan door de tenor André Post, bekend van vele voorstellingen in Nederland, sopraan Karin Hertsenberg, prijswinnares van Smids tv-programma Una Voce Particolare, en de IJslandse sopraan Hildur Hafstad (sleepte al diverse internationale prijzen in de wacht).
De kaarten voor deze voorstelling kosten € 32,50 inclusief een pauzedrankje. Kaarten kunnen worden gereserveerd via www.veluvinenunspeet.nl of bij de kassa van Veluvine. De kassa is op werkdagen geopend van 09.00 – 17.00 uur en één uur voor aanvang van de voorstelling.

_________________________________________________
In de kerstvakantie (week 1) staan de volgende activiteiten bij Veluvine op het programma:

Film De Grote Vriendelijke Reus – woensdag 4 januari om 14.30 uur – € 6,00 incl. ranja & iets lekkers plus KidsFoyer vanaf 13.30 uur
Film The Legend of Tarzan – vrijdag 6 januari om 20.00 uur – € 9,00 incl. drankje
Smakelijke Sprookjes – zondag 8 januari om 14.30 uur – € 7,50 incl. ranja & iets lekkers plus KidsFoyer vanaf 13.30 uur De Grote Vriendelijke Reus opent nieuwe jaar in Veluvine
Woensdag 4 januari openen we het nieuwe jaar met de prachtige kinderfilm De GVR. In De GVR (De Grote Vriendelijke Reus), gebaseerd op Roald Dahls wereldberoemde gelijknamige boek, maakt het eenzame weesmeisje Sofie kennis met de magische reuzenwereld. De film begint om 14.30 uur, een uur voorafgaand aan de film is er gratis KidsFoyer. Kaarten kosten € 6,00 en zijn inclusief ranja en iets lekkers.
Wanneer Sofie ’s nachts wakker ligt, wordt ze plotseling uit haar bed geplukt en ontvoerd. Maar Sofie heeft niets te vrezen; het is De Grote Vriendelijke Reus. Een reus die misschien eigenaardige woorden gebruikt, maar geen vlieg kwaad doet. Ze komt er echter al snel achter dat zijn soortgenoten minder vriendelijk zijn en samen met De GVR smeedt ze een plan om alle kinderen in de wereld te beschermen tegen de kwaadaardige reuzen.
De verfilming is in handen van de legendarische regisseur Steven Spielberg in samenwerking met Disney. Het is de eerste film van Spielberg waarbij het team achter kaskraker E.T. weer betrokken is. Het boek won diverse prijzen en is één van de bekendste kinderboeken aller tijden. Dit jaar is het precies 100 jaar geleden dat de kinderboekenschrijver Roald Dahl werd geboren.

Friday Movie Night met Tarzan

De eerste vrijdag van de maand en zo ook in januari is het Friday Movie Night in Filmhuis Veluvine. Op vrijdag 6 januari draaien we de film The Legend of Tarzan: een nieuw actie-avontuur met Alexander Skarsgård in de rol van Tarzan. De film begint om 20.00 uur en kost € 9,00 inclusief een drankje.
Het is al jaren geleden dat de man ooit bekend als Tarzan de jungle van Afrika achter zich liet voor een nieuw leven als John Clayton, Lord Greystoke, met zijn geliefde vrouw, Jane aan zijn zijde. Nu is hij uitgenodigd om terug te komen naar de Congo als een handelsafgezant van het parlement. Hij is zich er echter niet van bewust dat hij als pion fungeert binnen een gevaarlijk spel vol hebzucht en wraak onder leiding van de Belgische kapitein Leon Rom. Maar diegenen achter dit moorddadige plot hebben geen idee wat ze te wachten staat.
Met: Alexander Skarsgård, Margot Robbie, Samuel L. Jackson, Christopher Waltz, Djimon Hounsou
Regie: David Yates
Genre: actie/avontuur
Leeftijd: 12+
VS – 2016 – 110 minuten

Smakelijke Sprookjes als afsluiter van de kerstvakantie
Sprookjes met kinderen in de hoofdrol

Afsluiter van de kerstvakantie is de kindervoorstelling Smakelijke Sprookjes, op zondag 8 januari aanstaande. Het is een interactief sprookje over nieuwsgierig zijn, heldenmoed en fantasie. Met KidsFoyer vanaf 13.30 uur, de voorstelling zelf begint om 14.30 uur en kost € 7,50 inclusief ranja en iets lekkers erbij.
In een land hier niet eens zo ver vandaan, wordt iedere dag hard gewerkt. En omdat er zo hard gewerkt wordt, is er eten en drinken in overvloed. Elke avond wordt een heerlijk diner geserveerd, waarbij er tot diep in de nacht gedanst wordt. Kortom… iedereen is gelukkig.
Tot er op een dag een reusachtige gast verschijnt, die niet is uitgenodigd en zeker niet welkom is. Deze gast eist dat de koks de menukaart aanpassen. En dit heeft grote gevolgen…
Smakelijke Sprookjes is een komische en interactieve poppenvoorstelling met Koninklijke tafelkleden, sierlijke schorten en een kapot vergiet. Een sprookje waarin jij de hoofdrol speelt.
Over Theatra
Theatra maakt theater met en voor kinderen. De voorstellingen zijn eigenzinnig, humoristisch, spannend voor jong en oud en hebben altijd een educatieve achtergrond.

Kaartverkoop Veluvine
Kaarten voor films en voorstellingen zijn verkrijgbaar via www.veluvinenunspeet.nl of af te halen bij de receptie van Veluvine. De kassa is op werkdagen geopend van 09.00 – 17.00 uur en één uur voor aanvang van de voorstelling

Veluvine Nunspeet,
F.A. Molijnlaan 186 te Nunspeet
Tel: 088-8507766
Email: receptie@veluvinenunspeet.nl
www.veluvinenunspeet.nl